ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ανοίγει ο δρόμος για την μεταφορά 600 εκατ. € από τους δήμους στην ΤτΕ – Ποια είναι τα τρία σημεία της τροπολογίας της κυβέρνησης

Λύση στο θέμα των αποθεματικών των δήμων δίνει μία ημέρα πριν από το συνέδριο της ΚΕΔΕ η κυβέρνηση με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, η τροπολογία η οποία παραλίγο να μην ψηφισθεί λόγω της παρέμβασης της προέδρου της Βουλής καθώς ήταν εκπρόθεσμη, αλλά με παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και αφού τελικώς η κ. Κωνσταντοπούλου δέχθηκε να αποφανθεί σχετικά η Βουλή, πρόκειται να ψηφισθεί σήμερα στις 4 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την τροπολογία

Το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται να πληρώσει τα penalties που είναι πιθανόν να προκύψουν για τους φορείς και τους ΟΤΑ που θα μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας λόγω ρητρών από την πρόωρη λήξη των προθεσμιακών τουςκαταθέσεων
Οι ΟΤΑ και οι φορείς του Δημοσίου που έχουν πετύχει μεγαλύτερο επιτόκιο στις προθεσμιακές τους καταθέσεις από αυτό τις Τράπεζας της Ελλάδας, μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα εθελοντικά και όχι υποχρεωτικά
Εξαιρούνται από την υποχρεωτική μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ που προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητας, φωτισμού, ύδρευσης, απαλλοτρίωσης κλπ). Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, βασιζόμενος σε υπολογισμούς της ΠΕΤΑ, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων κυμαίνονται κοντά στο 1,2 δισ. ευρώ. Από αυτά το 50% περίπου είναι ανταποδοτικά τέλη. Επομένως, εάν εξαιρεθούν τα ανταποδοτικά από την μεταφορά προς την ΤτΕ, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, τα κεφάλαια που θα μεταφερθούν από τους δήμους προς την ΤτΕ υπολογίζονται στα 600 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω είχαν συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, γεγονός το οποίος επισήμανε και ο κ. Βούτσης προκειμένου να πείσει την πρόεδρο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης είχε επισημάνει ότι δεν είχε κατατεθεί η σχετική ρύθμιση για την οποία είχε δεσμευθεί ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «απ’ ότι φαίνεται οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ