Ανδρέας Πάτσης στον ΣΚΑΪ: «Έντονες ανησυχίες για τις ελληνικές εξαγωγές και τον τουρισμό δημιουργεί η κρίση στην Τουρκία»
Για τις επιπτώσεις της τουρκικής κρίσης στην Ελληνική οικονομία και για το τι σηματοδοτεί η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, μίλησε ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, στην εκπομπή «Ενημέρωση», της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ .
«Έντονες ανησυχίες για τις ελληνικές εξαγωγές και τον τουρισμό δημιουργεί η κρίση στην Τουρκία, πρέπει να υπάρξουν αντίμετρα από την κυβέρνηση»
Ο γνωστός Γρεβενιώτης δικηγόρος τόνισε πως «τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία δημιουργούν έντονες ανησυχίες κυρίως σε δύο τομείς. Καταρχήν δεν υπάρχουν ελληνικά επενδυτικά κεφάλαια μεγάλα, στην Τουρκία. Μετά την αποχώρηση της Finansbank, η οποία πωλήθηκε στους Καταριανούς, μειώθηκε η έκθεση των ελληνικών κεφαλαίων στην Τουρκία. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις εξαγωγές. Πλέον, αρχίζουμε και γινόμαστε ακριβοί και το επίσης μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο τουρισμός καθώς τα προβλήματα των τελευταίων ημερών στην Τουρκία, θα διαμορφώσουν ένα νέο καθεστώς στο πεδίο αυτό». Ο Ανδρέας Πάτσης, αναφέρθηκε στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στα ζητήματα αυτά, τονίζοντας πως «δεν είδα αντανακλαστικά από την κυβέρνηση, δεν είδα τρόπο αντιμετώπισης, υπάρχει το θέμα της μείωσης του Φ.Π.Α για το οποίο διαμαρτύρονται οι ξενοδόχοι, πρέπει να υπάρξουν αντίμετρα καθώς θα είμαστε πιο ακριβοί». «Όταν λοιπόν μια οικονομία, μια χώρα γίνεται πιο ανταγωνιστική, όταν τα πακέτα που προσφέρονται προς το εξωτερικό, σε μια ήδη ελκυστική χώρα όπως είναι η Τουρκία, δεν πρέπει να υπάρχουν κάποια αντίμετρα από την κυβέρνηση; Δηλαδή όλη η οικονομία, οι οικονομικοί παράγοντες αφήνονται στο έλεος του Θεού; Βεβαίως συμμετέχουν και οι οικονομικοί παράγοντες, οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες στο επιχειρείν και διαμορφώνουν τους όρους στις συναλλαγές, αλλά εδώ η κυβέρνηση επιβάρυνε πάρα πολύ τον επιχειρηματικό κόσμο».
«Εχθρική πράξη προς την Ελλάδα η παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη συγκυριακή απελευθέρωση τους, δημιουργώντας μια ψεύτικη εικόνα προς ίδιον όφελος»
Σχετικά με το θέμα των δύο στρατιωτικών, ο Ανδρέας Πάτσης χαρακτήρισε την κράτηση τους «εχθρική πράξη προς την Ελλάδα» και αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος προσκάλεσε τον ομόλογο του και μίλησε για μια νέα μέρα, τονίζοντας ότι «το γεγονός αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη». «Είναι ευτυχές ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους, αλλά θα πρέπει όλοι να επιδείξουν μια στάση σιωπής, γιατί οι στρατιωτικοί παρανόμως συνελήφθησαν, παρανόμως κρατήθηκαν, κατελύθη κάθε αίσθηση δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Καλώς, μέσω συγκυριών απελευθερώθηκαν, δεν νομίζω όμως πως θα έπρεπε να δημιουργήσουμε μια εικόνα τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα, μόνο και μόνο για λόγους επικοινωνιακούς. Νομίζω ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προσπάθησε και προσπαθεί και η υπόλοιπη κυβέρνηση μαζί του, να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την απελευθέρωση, την συγκυριακή, συμπωματική απελευθέρωση, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δημιουργώντας μια ψεύτικη εικόνα προς ίδιον όφελος όσον αφορά την κυβέρνηση, η οποία πλήττεται από όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».
«Νεφελώδης η κατάσταση στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση, ας ελπίσουμε ότι δεν θα αποβεί μοιραία για τα εθνικά μας συμφέροντα»
Ο Ανδρέας Πάτσης σε ερώτηση σχετικά με το ποιος εφαρμόζει το Δίκαιο στην περιοχή, για τους μουσουλμάνους Έλληνες της Θράκης, τόνισε πως «γενικά η κυβέρνηση επιδεικνύει μια περίεργη συμπεριφορά στη διαχείριση των μεγάλων εθνικών θεμάτων, είτε αυτό είναι το Σκοπιανό είτε τα θέματα της Θράκης. Λειτουργεί εν κρυπτώ, χωρίς ενημέρωση των λοιπών κομμάτων και του ελληνικού λαού με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς κάνει και με ποιόν και για ποιο όφελος συναλλάσετε. Άρα υπάρχουν πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται. Στο θέμα του εθνικού θέματος των Σκοπίων, ότι δεν ενημέρωνε, υπήρχε παραφιλολογία για το όνομα, η κυβέρνηση παίζει ένα παιχνίδι λες και τα εθνικά θέματα αφορούν ενός ανδρός αρχή και δεν αφορούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Άρα λοιπόν και στο θέμα της μουφτείας, το πως συμπεριφέρεται, ποιες είναι οι στοχεύσεις, εάν αυτό συνοδεύεται όχι μόνο με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά με την επίσκεψη Ερντογάν, που όλοι αναρωτιόντουσαν ποιο ήταν το όφελος τελικά για τα εθνικά μας θέματα από την επίσκεψη αυτή -όταν άνοιξε δηλαδή μια πόρτα και με ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ο Ερντογάν που είναι “persona non grata” – εμείς του δώσαμε ένα βήμα. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μια νεφελώδης κατάσταση στη διαχείριση, θέλουμε να ελπίζουμε όλοι ότι δεν θα αποβεί μοιραία για τα εθνικά μας συμφέροντα».
- Προηγούμενο ΟΑΕΔ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης
- Επόμενο Επίδομα ενοικίου 2019: Τα κριτήρια για το επίδομα στέγασης – ενοικίου