ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ανάσες σε ασφαλισμένους που έχασαν ρύθμιση δίνει ο ΕΦΚΑ

Μειωμένες, στα επίπεδα που προσδιορίστηκαν μετά τον επανυπολογισμό τους, θα παραμείνουν οι οφειλόμενες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, που εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στις 120 δόσεις, ακόμη κι αν στη συνέχεια χάσουν τη ρύθμιση. Αυτό ξεκαθαρίζει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει, για όλες τις περιπτώσεις επανυπολογισμού, που προέκυψαν ύστερα από αίτηση του ασφαλισμένου.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, εκτιμάται ότι περίπου 40.000 μη μισθωτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι), έχουν ήδη ζητήσει να γίνει επανυπολογισμός της οφειλής τους. Πρόκειται για συσσωρευμένα χρέη της περιόδου 2002 – 2016, για τα οποία ο νεότερος υπολογισμός τους, βάσει των διατάξεων του «νόμου Βρούτση» (ν.4670/20), καταλήγει σε μικρότερο ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι, ως βάση για τον επανυπολογισμό ορίστηκε το ποσό που αντιστοιχούσε στον κατώτατο μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, όπως ίσχυε κατά την 31-12-2018 δηλαδή €586,08. Έτσι, η νέα μηνιαία εισφορά για τον κλάδο σύνταξης είναι €117,22 και για τον κλάδο υγείας €40,73. Έως τότε, η ασφαλιστικές εισφορές προέκυπταν ως αποτέλεσμα του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος του ασφαλισμένου, άρα ήταν σημαντικά υψηλότερες.

Τώρα, η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι ακόμη και σε μια ενδεχόμενη απώλεια της ρύθμισης, οι οφειλέτες που επέλεξαν τον επανυπολογισμό του χρέους τους, διατηρούν το νέο μειωμένο ποσό.

Να σημειωθεί ότι, με τροπολογία που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα, δόθηκε παράταση – ανάσα σε μία προθεσμία που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου και αφορούσε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να ενταχθούν στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης των έως 120 δόσεων.

Έτσι, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021 προκειμένου οι μη μισθωτοί να ενταχθούν στο δεύτερο στάδιο ρύθμισης με καταβολή οφειλών έως 120 δόσεις του ν. 4611/2019. Αφορά δε, το αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4611/2019 έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υπαγωγής των οφειλετών στην ανωτέρω ευεργετική ρύθμιση εξελίσσεται ηλεκτρονικά σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο προβλέπει την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού-επανυπολογισμού των οφειλών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr), ενώ στο δεύτερο στάδιο προβλέπει την υποβολή αιτήματος ρύθμισης των οφειλών στον σύνδεσμο του ΚΕΑΟ στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ