ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Εμβόλιο
Ζιώγας

Κοζάνη- Γραφείο

Ανακοίνωση Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τις ενέργειες των Αρχών του μετά το σεισμό στη Φλώρινα

Με πρωτεύον μέλημα την ασφάλεια των φοιτητών και με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκαν στο πλευρό των φοιτητών τους στη Φλώρινα από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της σεισμικής δραστηριότητας στις 9 Ιανουαρίου 2022.

Ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Γεώργιος Ιορδανίδης και η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγήτρια Άννα Σπύρτου, μετέβησαν άμεσα στις φοιτητικές εστίες προκειμένου να διαπιστώσουν την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και να διενεργήσουν οπτικό έλεγχο για τυχούσες ζημιές. Οι δύο Αντιπρυτάνεις παρέμειναν στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κατευνάζοντας την εύλογη αγωνία των φοιτητών και ενημερώνοντάς τους για τα σχετικά πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας.

Τις εγκαταστάσεις των φοιτητικών εστιών επισκέφθηκαν στις πρώτες πρωινές ώρες (στις 03.00 το ξημέρωμα της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022) ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας.

Από τον έλεγχο όλων των κτηριακών υποδομών του Ιδρύματος στη Φλώρινα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε κατά προτεραιότητα από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δεν διαπιστώθηκαν ζημιές. Ωστόσο, με απόφαση του Πρύτανη Καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη και για προληπτικούς λόγους δεν διεξήχθησαν οι εκπαιδευτικές διαδικασίες την εβδομάδα 10-14 Ιανουαρίου 2022 ενώ ανεστάλησαν και για την εβδομάδα 17-21 Ιανουαρίου 2022 κατά την οποία θα ολοκληρωθούν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη, στον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Σωτήρη Βόσδου καθώς και στα στελέχη των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης για την άμεση κινητοποίηση, τη συνεργασία και το αμέριστο ενδιαφέρον τους για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Φλώρινας. Συγχαίρουν, επίσης, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές/ριες, ακαδημαϊκό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, επικουρικό προσωπικό) για την υπεύθυνη στάση τους και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης.