Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΓΡΙΔΑΣ
Ζιώγας

Ανακοίνωση για τα καυσόξυλα από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών

To διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών διαμαρτύρεται εντονότατα για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει σε σχέση με τη θέρμανση των κατοίκων του χωριού μας το χειμώνα που μας έρχεται (ήρθε). Έτσι ενώ μέχρι και πέρσι προμηθευόμασταν καυσόξυλα από τα γειτονικά δάση, φέτος αν και έχουμε φτάσει στο χειμώνα δεν έχει γίνει τίποτα. Και δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει μία έγκυρη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι από τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς, πολιτικούς ή πολιτειακούς παράγοντες, ώστε να ξέρουν και οι κάτοικοι τι να κάνουν. Αντ’ αυτού υπάρχει μία μεγάλη παραπληροφόρηση, φημολογία και αποποίηση ευθυνών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Προσυπογράφουμε το σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και επιπλέον ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες τα κάτωθι:

1. Να υπάρξει τώρα μία υπεύθυνη γραπτή ενημέρωση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το δασαρχείο, περιφέρεια, δήμο, αποκεντρωμένη διοίκηση και βουλευτή για το τι πρόκειται να γίνει με το θέμα της προμήθειας καυσόξυλων των μόνιμων κατοίκων των Αμυγδαλιών.
  2. Φέτος κατ’ εξαίρεση να επιτραπεί σε όλους τους κατοίκους των Αμυγδαλιών να προμηθευτούν τα καυσόξυλά τους από τα δάση που γειτονεύουν με τα κτήματά τους, όπως γίνονταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο κάτω κάτω τα δάση αυτά δημιουργήθηκαν με τη φροντίδα τη δική μας και των προγόνων μας.
  3. Εναλλακτικά και σε αντίθετη περίπτωση ζητούμε να δοθεί σε όλους τους μόνιμους κατοίκους των χωριών των Γρεβενών, μόνο για φέτος, έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για την προμήθεια καυσόξυλων από το εμπόριο.
  4. Να λυθεί το συντομότερο, νομοθετικά, μόνιμα και με σαφήνεια  από τους εμπλεκόμενους φορείς και παράγοντες το πρόβλημα της προμήθειας των καυσόξυλων από τα δάση των χωριών για τους μόνιμους κατοίκους των χωριών των Γρεβενών.

Δώστε λύση τώρα. Ήδη και εξ αιτίας αυτής της κατάστασης ένας συγχωριανός μας έχασε τη ζωή του. Ας μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα από το κρύο του χειμώνα που έρχεται!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γραμματέας                                 Ο Πρόεδρος