Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι πληρώνονται στις 25 Νοεμβρίου

Νέες πληρωμές αναδρομικών που αφορούν σύνθετες και δύσκολες περιπτώσεις παλαιών και νέων συνταξιούχων, προγραμματίζει ο ΕΦΚΑ, έως το τέλος του έτους. Η αρχή γίνεται από την ερχόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα τις 25 Νοεμβρίου όπου σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της αναδόχου εταιρείας Intrasoft προς την διοίκηση του ΕΦΚΑ, θα πληρωθούν τουλάχιστον 12.000 συνταξιούχοι.

Πρόκειται για 8.419 περιπτώσεις «νέων» συνταξιούχων που απασχολούνται και οι συντάξεις τους ήταν δύσκολο να επανυπολογιστούν, 2.600 κληρονόμους συντάξεων που είχαν εκδοθεί μετά τις 13 Μαΐου του 2016, ήτοι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου καθώς και 1.024 συνταξιούχοι που προέρχονται από το ΝΑΤ. Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις συγκαταλέγονται στις λεγόμενες «δύσκολες» περιπτώσεις συνταξιούχων που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Συνολικά, υπήρχαν περίπου 29.000 τέτοιες υποθέσεις, εκ των οποίων μόλις οι 3.500 πληρώθηκαν έως το τέλος Οκτωβρίου (μαζί με τις συντάξεις Νοεμβρίου). Στις 25 Νοεμβρίου θα πληρωθούν άλλες 12.000 και απομένουν άλλες περίπου 13.500 περιπτώσεις – συντάξεις, που βάσει του προγραμματισμού θα πρέπει να έχουν επανυπολογιστεί έως το τέλος του μήνα, προκειμένου να πληρωθούν και για αυτές, το αργότερο έως τις αρχές του επόμενου μήνα.

Να σημειωθεί ότι τα αναδρομικά αφορούν συνταξιούχους, παλαιούς και νέους, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης και μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά. Μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και νομοθετική ρύθμιση, οι συντάξεις τους επανυπολογίστηκαν με βάση τα νέα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης για τα έτη από 30,1 έως και 39, από τον Οκτώβριο του 2019 και εφεξής.

Καθώς βέβαια ο επανυπολογισμός αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση, ακόμη εκκρεμούν πληρωμές για τουλάχιστον 40.000 με 50.000 δικαιούχους. Συνολικά, υπάρχουν ακόμη 215.000 συντάξεις «παλαιών» συνταξιούχων, οι οποίοι δηλαδή είχαν συνταξιοδοτηθεί ή δικαιούνταν σύνταξη πριν από τον Μάιο του 2016, που δεν έχουν υπολογιστεί με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης. Όμως από αυτές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ εκτιμούν ότι μόλις το 20% θα δικαιούται την επιστροφή ποσών, έως και 25 μηνών. Στον Φορέα πάντως εκτιμούν ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις οι πληρωμές θα γίνουν εντός του Δεκεμβρίου, με νέες εμβόλιμες πληρωμές.

Υπάρχουν τέλος και κάποιες περιπτώσεις, που ενώ οι συντάξεις αφορούσαν το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 και μετά, ήτοι ίσχυαν ήδη τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, αυτές υπολογίστηκαν με τα ποσοστά που προβλέπονταν στο νόμο Κατρούγκαλου. Από την πλευρά του ΕΦΚΑ εκτιμούν πως από τις συνολικά περίπου 100.000 υποθέσεις, η συντριπτική πλειοψηφία έχει ήδη λάβει τα ποσά που δικαιούται, υπάρχουν όμως ακόμη κάποιες περιπτώσεις συνταξιούχων που αναμένουν και αυτοί αναδρομικά ποσά. Αυτά, εκτιμάται ότι θα πληρωθούν επίσης, έως το τέλος του έτους.

Και τακτικές πληρωμές

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ, οι τακτικές πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά, το πρώην ΙΚΑ θα καταβάλλει συντάξεις Δεκεμβρίου, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Μια μέρα μετά, θα πληρωθούν συνταξιούχοι με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Ο πρώην ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, όπως και τα πρώην ταμεία ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

Το ΝΑΤ έχει προγραμματιστεί να πληρώσει τις συντάξεις Δεκεμβρίου την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, μαζί με το Δημόσιο αλλά και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών). Τέλος, την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου θα πληρωθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com