email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των επιθέσεων των αρκούδων στον Νομό Καστοριάς

Αξιότιμε κύριε Γενικέ

Όπως γνωρίζετε και σας έχω ενημερώσει τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα προξένησης βλαβών από την παρουσία αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές. Αυτές οι ζημιές είναι σε οπωροφόρα δέντρα (κυρίως κερασιές) , καλλιέργειες δημητριακών, μελίσσια, ποιμνιοστάσια. Η κατάσταση έγινε ιδιαίτερα ανησυχητική γιατί τον τελευταίο μήνα έχουμε τρεις (3) επιθέσεις σε άνθρωπο από τις οποίες στις δύο (2) προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί. Όλα αυτά αποδεικνύουν, ότι αυξήθηκε υπερβολικά ο αριθμός τους. Έτσι οδηγήθηκα στην απόφαση και συγκάλεσα σύσκεψη την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 με την παρουσία όλων των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης της Π.Ε Καστοριάς και των μελών των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης (Ο.Α.Ε). Το νομικό καθεστώς, που ισχύει υπαγορεύεται από την Κ.Υ.Α 104180/443 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ  272Β΄ της 7ης Φεβρουαρίου 2014. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική, χρήσιμη και ελήφθησαν αποφάσεις σε δύο ξεχωριστές κατευθύνσεις:

  1. Τονίστηκε , ότι υπάρχει και το νομικό πλαίσιο και κυρίως η συνταγματική επιταγή, που επιβάλλουν, ότι κύρια προτεραιότητα αποτελούν η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας. Επομένως σε κάθε περιστατικό παρουσίας αρκούδας στο αστικό περιβάλλον πρέπει να εφαρμόζεται το προαποφασισθέν επιχειρησιακό σχέδιο δράσης. Δεν νοείται ολιγωρία ούτε επίκληση οποιουδήποτε λόγου που μπορεί να δημιουργούν σύγχυση. Αν δεν τηρηθούν τα ανωτέρω και υπάρξει απώλεια ζωής ή τραυματισμός από επίθεση αρκούδας, θα επιληφθεί άμεσα ο κ. Εισαγγελέας για απόδοση ευθυνών για σοβαρή αμέλεια και παράβαση καθήκοντος.
  2. Πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για τον προσδιορισμό κατά προσέγγιση του αριθμού των αρκούδων έτσι ώστε να εφαρμοστεί ευκολότερα η διεθνής πρακτική για τις ανάλογες περιπτώσεις. Οι Ομάδες Άμεσης Επέμβασης (Ο.Α.Ε) πρέπει να είναι εφοδιασμένες με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, όπως λαστιχένιες σφαίρες, αναισθητικό υλικό, σπρέι κλπ. Εξυπακούεται, ότι είναι απαραίτητη η μέριμνα για την εκπαίδευση του εμπλεκόμενου προσωπικού για την επέμβαση.

 

Με εκτίμηση

                            Ο Βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ