AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Aλλαγές προ των πυλών για τις Πανελλαδικές

Στον πυρετό των Πανελλαδικών Εξετάσεων βρίσκονται οι μαθητές, καθώς σε δύο περίπου μήνες θα κληθούν να εξεταστούν προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στις σχολές της επιλογής τους.

Το νέο εξεταστικό σύστημα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας την προσεχή εβδομάδαΘα είναι -όπως όλα δείχνουν- η τελευταία χρονιά που οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με το παρόν σύστημα, αφού από του χρόνου προωθούνται σαρωτικές αλλαγές.

Το νέο εξεταστικό σύστημα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας την προσεχή εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, έχουν γίνει έως τώρα γνωστά τα εξής:

• Διατηρούνται τα πέντε επιστημονικά πεδία.
• Δημιουργούνται τρεις πυλώνες επιστημονικών κατευθύνσεων: Θεωρητικός, Θετικός και Τεχνολογικός.
• Tα υπό εξέταση μαθήματα θα είναι τέσσερα συν ένα προαιρετικό για όσους επιθυμούν να μεταπηδήσουν από ένα επιστημονικό πεδίο σε δεύτερο.
• Για παράδειγμα, τα Πεδία των Επιστημών Υγείας και των Παιδαγωγικών Επιστημών σταματούν να αποτελούν αυτόνομη κλειστή επιλογή μικρού αριθμού σχολών και εντάσσονται ως επιλογές στις τρεις κατευθύνσεις με ένα 5ο προαιρετικό μάθημα.

Βασικά και προαιρετικά εξεταζόμενα μαθήματα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Βασικά εξεταζόμενα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Λατινικά. Η επιλογή της εν λόγω κατεύθυνσης οδηγεί στις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου των Ανθρωπιστικών και Νομικών Επιστημών.

Εάν ο υποψήφιος επιλέξει ως 5ο προαιρετικό μάθημα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, θα μπορεί να δηλώσει τις παιδαγωγικές σχολές. Εάν επιλέξει τη Φυσική Γενικής Παιδείας, μπορεί να εισαχθεί σε σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

Επιλέγοντας τη Βιολογία ο υποψήφιος θα μπορεί να εισαχθεί και σχολές του Επιστημονικού Πεδίου των Επιστημών Υγείας. Τέλος, με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ξεκλειδώνει το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Οικονομικών Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.

ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Βασικά εξεταζόμενα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία. Επιλέγοντας ως 5ο προαιρετικό μάθημα τη Βιολογία ο υποψήφιος έχει πρόσβαση στις Επιστήμες Υγείας.

Με 5ο προαιρετικό μάθημα τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ο υποψήφιος θα μπορεί να δηλώσει και τις Οικονομικές σχολές ανά την Ελλάδα.

Σε περίπτωση που διαλέξει να εξεταστεί στην Ιστορία ως 5ο προαιρετικό μάθημα, ο υποψήφιος θα μπορεί να έχει πρόσβαση τόσο στις Παιδαγωγικές σχολές όσο και σε κάποιες Θεωρητικές.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Βασικά εξεταζόμενα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Πληροφορική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Αν ο υποψήφιος θέλει να ξεκλειδώσει τις σχολές του ΕΠΕ των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, θα πρέπει να εξεταστεί πανελλαδικά και στη Φυσική Γ.Π.

Με Μαθηματικά Γ.Π. θα μπορεί να έχει πρόσβαση και στις Παιδαγωγικές Σχολές. Με Βιολογία Γ.Π. θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και σχολές των Επιστημών Υγείας. Με Ιστορία Γ.Π. ο υποψήφιος θα μπορεί να ξεκλειδώσει σχολές των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, αγκάθι παραμένει το νεοεισαχθέν μάθημα Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, για το οποίο υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα αλλά όχι βιβλίο. Στον σχεδιασμό του Νέου Λυκείου επρόκειτο να είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, Επιστήμες Οικονομίας, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες.

Επειδή κρίνεται ως ένα σύγχρονο γνωστικό αντικείμενο που διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, υπάρχει η σκέψη να διατηρηθεί ως μάθημα Γενικής Παιδείας και να αποτελέσει επιλογή ως 5ο προαιρετικό μάθημα, που θα μπορούσε να γεφυρώσει και το 1ο και 2ο Επιστημονικό Πεδίο με τις σχολές κοινωνικών και πολιτικών επιστημών ή και τις σχολές ψυχολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων και τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων στην A΄ και B΄ Λυκείου θα επιλέγονται από τους διδάσκοντες.

Το σχέδιο για το νέο εξεταστικό σύστημα βρίσκεται στα σκαριά και την εποπτεία του την ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης. Αυτό που απομένει είναι οι τελευταίες «λεπτομέρειες» και η τελική έγκριση του αρμόδιου υπουργού Αριστείδη Μπαλτά.

 

zougla.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com