Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Ακυρώνονται οι προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Στο «κόκκινο» κλινικές σε Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο
Καυστικοί κατά της ακύρωσης προσλήψεων μόνιμων γιατρών από τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί της περιοχής, λέγοντας πως το υπουργείο με τους χειρισμούς του καθυστερεί πολύ τις μόνιμες προσλήψεις, με αποτέλεσμα καίριες κλινικές να «αιμορραγούν».
Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Άγγελος Αγγελόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας οι πολυ-διαφημισμένες προσλήψεις καθυστερούν πολύ, ως αποτέλεσμα λάθος χειρισμών. Χαρακτηριστικά τόνισε πως: «Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους στον Ν4368 υπήρξε μια τροποποίηση περί της βαθμίδας των εισηγητών στα συμβούλια κρίσεων. Ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή για τους επιμελητές Β οι εισηγητές μπορούσαν να είναι επιμελητές α, διευθυντές και συντονιστές διευθυντές, με το νέο νόμο περιορίστηκε η βαθμίδα και ως εισηγητές μπορούσαν να είναι αποκλειστικά κ μόνο οι έχοντες βαθμό διευθυντή.
Τον Απρίλιο δόθηκε εγκύκλιος διευκρινιστική από τις υπηρεσίες του υπουργείου, που προσδιόριζε επακριβώς τον βαθμό των εισηγητών, μάλιστα για αυτές τις πολυδιαφημισμένες παλιές προκηρύξεις γιατρών  (όχι στις νέες 750 που προκηρύχτηκαν πρόσφατα, αλλά για τις θέσεις μέχρι το 2010), οι εισηγήσεις που έγιναν από επιμελητές Α και συντονιστές διευθυντές ακυρώθηκαν με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνει επανεισήγηση, να επανακριθούν οι συνάδελφοι των παλιών προκηρύξεων».
Παρόλο που σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες αλλά και στις διοικήσεις των νοσοκομείων η συγκεκριμένη εγκύκλιος είχε προωθηθεί από τον Απρίλιο και  παρόλο που η ΕΝΙΔΥΜ είχαμε μέσω του διοικητή ενημερώσει για το αμφιλεγόμενο της νομιμότητας των συγκεκριμένων συμβουλίων, όλα αυτά παραβλέφθηκαν. Όπως καταγγέλλει ο κ. Αγγελόπουλος,  ορίστηκαν ως εισηγητές συντονιστές διευθυντές, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναπομπή και στις νέες κρίσεις. Υπήρξε μικρότερη ή μεγαλύτερη καθυστέρηση στις προσλήψεις, αφού θα πρέπει να γίνουν νέες εισηγήσεις, να συνεδριάσουν τα συμβούλια κρίσεως, πιθανές ενστάσεις υποψηφίων.
Κάποιες προσλήψεις από τύχη ή επειδή ανταποκρίνονταν στις προβλέψεις του νόμου, προχώρησαν και κάποιοι γιατροί διορίστηκαν. Από τις νέες προσλήψεις , επίσης, δεν προχώρησε τίποτα. Στο μόνο νοσοκομείο που δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι το νοσοκομείο Γρεβενών, επειδή δεν υπήρχε διοικητής και δεν προχώρησαν σε κρίση. Σε όλα τα άλλα νοσοκομεία υπάρχει πρόβλημα.
SOS σε Παθολογική Μαμάτσειου – Παιδιατρική & Παθολογική Μποδοσάκειου
Τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Μαμάτσειο είναι κατ εξακολούθηση η παθολογική, αφού παραμένουν μόνον ο κ. Αποστολίδης με βαθμό συντονιστή διευθυντή και  μια επιμελητής β. Υπάρχει , ωστόσο, μια καλυτέρευση ως προς τους ειδικευόμενους, όπου είναι 4 ή 5, ωστόσο το πρόβλημα είναι μεγάλο, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, ενώ εφημεριακά καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από όμορα νοσοκομεία.
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με την παιδιατρική του Μποδοσάκειου και την Παθολογική στο ίδιο νοσοκομείο. Πρόβλημα υπάρχει στην Παιδιατρική Φλώρινας και δεν έχουν γίνει βήματα για μόνιμους στα Νοσοκομεία.
Οι επικουρικοί και τα «500ευρα»…Για τους επικουρικούς στα νοσοκομεία της περιοχής, στους παλιούς δόθηκε η επιλογή να παραταθεί η σύμβασή τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Ωστόσο αρκετοί επικουρικοί έληγε η σύμβασή τους νωρίτερα και δεν μπόρεσαν να κάνουν παράταση θητείας και όπως εκτιμάει ο ίδιος, μέχρι να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις θα δημιουργηθεί πρόβλημα.
Για τη χρηματική επιδότηση των 500 ευρώ από την περιφέρεια ο κ. Αγγελόπουλος σχολίασε: «Έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία υπάρχουν ανισότητες ακόμη και μεταξύ των επικουρικών για το 500 ευρώ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα είναι κάποιοι που θα παίρνουν το επίδομα και κάποιοι που δεν θα το παίρνουν. Δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι με τη νέα απόφαση. Από την πρώτη φορά που εξαγγέλθηκε το βοήθημα, η λίστα των υποψήφιων επικουρικών για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας δεν εμπλουτίστηκε. Μοιάζει να μην ενδιαφέρονται οι γιατροί. Για να ενδιαφερθούν νέοι γιατροί θα πρέπει να τους δοθούν κάποια κίνητρα για επαγγελματική προοπτική. Το υπουργείο αδιαφορεί στο να δώσει κίνητρα και τους ωθεί στη μετανάστευση».
Αντί για γιατρό ξεμάτιασμα!
Εντωμεταξύ , εντύπωση προκάλεσε τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΔΥΜ περί ¨ξεματιάσματος¨» με τον κ. Αγγελόπουλο να σχολιάζει πως: «Οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται από γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό. Όταν δεν υπάρχει το προσωπικό αυτό κατά κύριο λόγο στα επαρχιακά νοσοκομεία, είναι λογικό να επανέλθουμε στην άσκηση της ιατρικής όπως γινόταν πριν πολλά χρόνια, όπως το ξεμάτιασμα! Προσπαθούν να περιορίσουν τη συνταγογράφηση και τους εργαστηριακούς ελέγχους, αλλά κόβουν το δικαίωμα σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Οι 4000 προσλήψεις αφορούν παραϊατρικό προσωπικό και οι προσλήψεις αμιγώς ιατρικού προσωπικού τις βλέπουμε μόνο στα χαρτιά. Το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη 6000 γιατρών, με 750 θέσεις που προκηρύχθηκαν τώρα, κάποιες από παλιές προκηρύξεις συν το επικουρικό προσωπικό. Ωστόσο δεν είδαμε αποτελεσματικά βήματα την τελευταία διετία.».
Πηγή: prlogos.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ