ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αίτημα παράτασης προθεσμιών από το ΤΕΕ/ Τμ. Δυτικής Μακεδονίας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας, το έργο των Μηχανικών – ελεύθερων επαγγελματιών, έχει δυσκολέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ολοκλήρωση των εργασιών που έχουν αναλάβει και σχετίζονται κατά κύριο λόγο με ρυθμίσεις αυθαίρετων κατασκευών, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα εφικτή, αφού εξαρτάται από κατά τόπους αυτοψίες σε κατοικίες και χώρους εργασίας.

Στα παραπάνω συμβάλει και η δυσλειτουργία των διαφόρων δημόσιων Υπηρεσιών και Επιτροπών (ΥΔΟΜ, Αρχαιολογίες, Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου κα), με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις τόσο στις εκδόσεις αδειών και λοιπών εγκρίσεων, όσο και στις απλές εργασίες, όπως είναι η λήψη αντιγράφων σχεδίων και λοιπών δικαιολογητικών, που είναι απαραίτητα για την διεκπεραίωση των εκκρεμών υποθέσεων.

Επιπλέον, τα Προγράμματα «Εξοικονομώ» που αναλαμβάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν μεν βοηθήσει οικονομικά τον κλάδο, ωστόσο τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και η πίεση των προθεσμιών του προγράμματος, δεν αφήνουν χρόνο στους μελετητές να ολοκληρώσουν με αρτιότητα τις λοιπές εκκρεμείς τους υποθέσεις, που ως επί το πλείστον αφορούν στην έκδοση οικοδομικών αδειών και λοιπών εγκρίσεων, αλλά και στις ρυθμίσεις αυθαιρέτων.

Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, όπου 8 μήνες το χρόνο επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες, ακραία χαμηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένες παγωνιές, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η ολοκλήρωση των αυτοψιών και εν γένει το έργο των συναδέλφων.

Κατόπιν αυτών κρίνεται επιβεβλημένο να χορηγηθεί αναστολή διάφορων πολεοδομικής φύσης, προθεσμιών, που λήγουν στο προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των μελών μας, Μηχανικών – ελεύθερων επαγγελματικών, αλλά και να μην αδικηθούν οι πολίτες και οι Μηχανικοί, που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εκάστοτε προθεσμίες.

Απαιτείται, συνεπώς, να εγκριθεί αναστολή-παράταση των εξής προθεσμιών:

  1. Των προθεσμιών ελέγχου, υποβολής συμπληρώσεων ή διορθώσεων και έκδοσης των προεγκρίσεων οικοδομικών αδειών (παρ. 7 και 8 άρθρου 35 ν. 4495/17), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  2. Των προθεσμιών/χρόνων ισχύος των πράξεων επιτρεπτού εκτέλεσης εργασιών (άρθρο 42 του ν. 4495/2017) ), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  3. Της 4μηνης προθεσμίας για την έκδοση προέγκρισης άδειας αναθεώρησης ή άδειας αναθεώρησης (περ. δ’ άρθρου 28 ν. 4495/2017) ), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  4. Της προθεσμίας των 30 ημερών ή 4 μηνών κατά περίπτωση για την αυτόβουλη αποκατάσταση/κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών ή πολεοδομικών παραβάσεων αντίστοιχα (περ. α΄ της παρ. 3 και της παρ. 4 του άρθρου 94 του ν. 4495/2017) ), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  5. Της προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής κατά έκθεσης αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής (παρ. 1 άρθρου 93 ν. 4495/2017) ), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  6. Των προθεσμιών ολοκλήρωσης υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στο ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης αυθαίρετων κατασκευών για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4178/2013, οι οποίες δεν μεταφέρονται στον ν. 4495/2017 και τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4014/2011 που έχουν μεταφερθεί στον ν. 4178/2013 (παρ. 11 άρθρου 51 του ν. 4643/2019), μέχρι να ολοκληρωθεί η υπαγωγή τους στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων.
  7. Της προθεσμίας ολοκλήρωσης υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στο ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης αυθαίρετων κατασκευών για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4495/2017 (τρίτο εδάφιο της περ. ια’ του άρθρου 99 του ν. 4495/17), τουλάχιστον ενός (1) έτους.
  8. Της δυνατότητας έκδοσης σχετικής οικοδομικής άδειας νομιμοποίησης, σύμφωνα με το Αρ. 106 του ν. 4495/2017, από δύο (2) σε τρία συν ένα (3+1) έτη.

Ευελπιστούμε άμεσα να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Συλλίρης

 


Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ