Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Οριστικοποιήθηκε η ένταξη του Λαμία-Ξυνιάδα στο ΕΣΠΑ – Εν αναμονή για το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία

Μετά από αναμονή αρκετών ετών ήρθε η καλύτερη είδηση για το μέλλον του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, γνωστότερο ως Ε65 καθώς οριστικοποιήθηκε ύστερα από την προχθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ η ένταξη του νότιου τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα μήκους περίπου 40χλμ.

Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά τελειώνει η περίοδος αβεβαιότητας για την κατασκευή ή όχι του τμήματος αυτού που είναι κρίσιμος για την τροφοδότηση και σύνδεση του Ε65 με τον ΠΑΘΕ και συγκεκριμένα τους αυτοκινητόδρομους της Νέας Οδού και του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.

Το έργο έχει ακόμα ένα τελευταίο εμπόδιο να υπερκεράσει και είναι η οριστική έγκριση από τις Βρυξέλλες του Φακέλου Μεγάλου Έργου που είναι σε τελικό στάδιο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η κατασκευή του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2017, χωρίς διαγωνισμό από την κατασκευαστική κοινοπραξία του Ε65 και να ενταχθεί στην παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου μαζί με το υπό ολοκλήρωση τμήμα του Ξυνιάδα-Τρίκαλα μήκους περίπου 80χλμ.

Αναφορικά με το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία είμαστε ακόμα εν αναμονή τόσο της τελικής χάραξης καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορετικές προτάσεις αλλά και της εύρεσης χρηματοδότησης, με το Υπουργείο Υποδομών να προσπαθεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια από την ΕΤΕπ.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Jumbo
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζιώγας
Πωλείται
Μπουραλέκος
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5