AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Αφορολόγητο όριο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τις e-αποδείξεις

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το αφορολόγητο όριο και το χτίσιμό του με ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των e-αποδείξεων που απαιτεί η Εφορία λήγει την ερχόμενη Πέμπτη με την εκπνοή του έτους, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν την πορεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών και αποτιμούν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κατανάλωση και στα εισοδήματα.

Οι όποιες αποφάσεις για το εάν θα υπάρξουν διορθώσεις στο μέτρο των αποδείξεων αναμένεται να «κλειδώσουν» τος επόμενο διάστημα όταν το οικονομικό επιτελείο θα έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία για την πορεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών της κατανάλωσης και για την περίοδο των γιορτών που η αγορά κινείται στους ρυθμούς του click away και του lockdown.

Το αφορολόγητο όριο

Μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι «θα δούμε το θέμα των ηλεκτρονικών αποδείξεων ώστε να μην αδικηθεί κανένας».

Ειδικότερα ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν ομαλή από πλευράς κατανάλωσης λόγω των διαδοχικών lockdown. Το μέτρο διαχρονικά θα παραμείνει αλλά «το πώς θα εφαρμοστεί θα το κοιτάξουμε με πολλή προσοχή ώστε να μην αδικηθεί κανένας», σημείωσε.

Αφού μετρηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές όλου του έτους θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Οι ανακοινώσεις πάντως μπορεί να γίνουν ακόμη και τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες αφού «τα συγκεκριμένα στοιχεία θα είναι χρήσιμα για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020 που θα γίνουν σε πολλούς μήνες από τώρα» όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Το μέτρο πάντως επανεξετάζεται με τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι να προβλέπουν οριζόντια μείωση του ποσοστού από 30% σε 20% ή εφαρμογή κλίμακας όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές στο μέτρο των δαπανών με ηλεκτρονικό χρήμα, οι φορολογούμενοι που τελικά δεν θα καταφέρουν να καλύψουν το 30% του εισοδήματός τους με e-αποδείξεις θα κληθούν το επόμενο έτος να πληρώσουν έξτρα φόρο 22% για τις αποδείξεις που θα λείπουν.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει φέτος ηλεκτρονικές συναλλαγές ύψους 6.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που εμφανίσει λιγότερες, π.χ. 5.000 ευρώ, τότε στη διαφορά των 1.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος 22%, δηλαδή θα επιβαρυνθεί με έξτρα φόρο 220 ευρώ (1.000 Χ 22%).

Ποιες αποδείξεις μετρούν

Στις e-αποδείξεις που «μετρούν» περιλαμβάνονται τα περισσότερα από τα έξοδα κάθε νοικοκυριού, όπως οι δαπάνες για αγορές τροφίμων, ποτών, ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια και ασφάλιστρα.

Εξαιρούνται οι πληρωμές για ενοίκια, δάνεια, φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς και οι δαπάνες για αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, δικύκλων (πλην ποδηλάτων), σκαφών, αεροπλάνων, αεροσκαφών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κ.λπ.).

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com