AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Αδίστακτος ο ψευτογιατρός που σκόρπισε το θάνατο – «Βίος και πολιτεία» η δράση του

Οργή έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η υπόθεση, με πρωταγωνιστή έναν 47χρονο που παρίστανε τον εξειδικευμένο γιατρό, που σύμφωνα με την αστυνομία, εμφανιζόταν σε απελπισμένους ασθενείς, τους έπειθε να διακόψουν την αγωγή που ακολουθούσαν και τους προμήθευε με άγνωστα σκευάσματα, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από τις πράξεις του έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά, 14 και 16 ετών καθώς και ένας 76χρονος.

Ο αδίστακτος απατεώνας που δεν δίσταζε να στήνει καρτέρι στα υποψήφια θύματά του ακόμα και σε μοναστήρια, από  την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι εξαπάτησε τουλάχιστον 45 ασθενείς.

«Απορίας άξιο πώς κάποιοι γιατροί άνοιξαν το γραφείο τους για έναν τέτοιο απατεώνα»

Για την υπόθεση, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Άξιον απορίας είναι πώς ένας μη γιατρός προσποιούταν τόσα χρόνια το γιατρό», υποστήριξε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως τόσο καιρό δεν είχε γίνει καμία καταγγελία από τον ιατρικό σύλλογο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά κι έχει εντοπίσει πλαστά πτυχία.

Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, στο γραφείο κάθε γιατρού υπάρχει πλέον πιστοποιημένη πινακίδα από τον ιατρικό σύλλογο, εξήγησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, πορσθέτοντας ότι ο πολίτης θα πρέπει να απορρίπτει λύσεις που βρίσκονται έξω από τα όρια της επιστήμης.

Από την πλευρά του ο κ. Καλλιακμάνης, υποστήριξε πως «είναι άξιον απορίας πώς κάποιοι γιατροί άνοιξαν το γραφείο τους για έναν τέτοιο απατεώνα», γιατί όπως αποδείχθηκε ο 47χρονος ψευτογιατρός συνεργάστηκε με άλλους γιατρούς, οι οποίοι μάλιστα διέθεταν το γραφείο τους για να συνεξετάζουν ασθενείς.

Για την προστασία του ο πολίτης, πρέπει να αναζητά κάθε φορά την προαναφερθείσα πιστοποίηση, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη και να είναι επιφυλακτικός σε προτεινόμενες θεραπείες που δεν έχουν διεθνή αναγνώριση.

«Δεν πρέπει να είναι ευκολόπιστος μέσα από τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως ο εν λόγω φερόμενος ως γιατρός, στο παρελθόν σκηνοθέτησε μια συγκεκριμένη απάτη όπου παραπλάνησε έναν επιχειρηματία βάζοντας Κινέζους ηθοποιούς να παίξουν το ρόλο του επενδυτή προκειμένου να του αποσπάσει περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ, όπως και έκανε.

Τον αναζητούσαν οι γονείς των παιδιών

Η δράση του δήθεν ειδικού ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν.

Ο 47χρονος είχε απλώσει τα δίχτυα του σε όλη την Ελλάδα. Έτσι προσέγγισε και τους απελπισμένους γονείς των δύο άτυχων παιδιών σε Σέρρες και Κω.

Η θεραπεία δεν ήρθε ποτέ. Οι γονείς των παιδιών, θύματα του απατεώνα γιατρού, υπέβαλαν μηνύσεις, όμως η αστυνομία για 2 χρόνια δεν μπορούσε να φτάσει στα ίχνη του.

Στην πορεία, στα θύματα του προσποιούμενου τον ειδικό επιστήμονα, που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προστέθηκε και ο 78χρονος.

Των επισταμένων ερευνών που γίνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς εμφανιζόταν με άλλο όνομα, επόπτευε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης που αφορά την υγεία και την ζωή ασθενών με βαριές ή ανίατες ασθένειες που προσέγγιζε ο κατηγορούμενος.

Στο στόχαστρο των αρχών η σύζυγος του απατεώνα και δύο γιατροί

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, φαίνεται πως ο «γιατρός» έχει καταφέρει να αποσπάσει από τις οικογένειες των -γνωστών στις αρχές- θυμάτων του ποσό που υπερβαίνει τις 53 χιλιάδες ευρώ, ενώ βασικό ρόλο στην όλη δράση του 47χρονου φαίνεται να έχει η σύζυγος του η οποία εμφανιζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Στο στόχαστρο των ερευνών των αρχών, πλην της συζύγου του κατηγορουμένου, έχουν τεθεί και δύο γιατροί οι οποίοι ωστόσο, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν αποκλείεται να εξαπατήθηκαν και αυτοί από τον κατηγορούμενο.

Και οι τρεις δεν συνελήφθησαν λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου, καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα, αλλά συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Εμπόριο ελπίδας

Ο απατεώνας που παρίστανε το γιατρό πουλούσε ελπίδες, κυρίως σε καρκινοπαθείς. Εμφανιζόταν άλλοτε ως νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία και με σπουδές στην Αμερική με γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Αναζητούσε «πελάτες» στην εκκλησία και έδειχνε προτίμηση στους θρησκευόμενους ανθρώπους. Για να πετύχει τον σκοπό του πλησίαζε συγγενικά πρόσωπα ασθενών με ανίατες ασθένειες ή ασθενείς σε διαγνωστικά κέντρα. Εμφανιζόταν ως γιατρός ή συνοδός, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και υποσχόταν πλήρη ίαση. Κατάφερε μάλιστα να εξαπατήσει ακόμη και γιατρούς.

Η «θεραπεία» περιλάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα. Ωστόσο μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί εντοπίζουν 65 μπουκαλάκια με διάφορες ουσίες.

Με πρόσχημα την ιατρική ιδιότητα, τις μοναδικές θεραπείες και τα πτυχία από μεγάλα ερευνητικά κέντρα καταφέρνει να εξαπατήσει τουλάχιστον 45 ασθενείς. Για να μην εντοπίζονται απέφευγε τις καταθέσει μετρητών και προτιμούσε τις επιταγές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ, ενώ ο συλληφθείς από τις οικογένειες των 3 ασθενών που έχασαν τη ζωή τους πήρε συνολικά 58.000 ευρώ.

Ο 47χρονος φρόντιζε να κρύβει τα ίχνη του. Ακόμη και στην περιοχή που διαμένει κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά το τι επαγγέλλεται. Το σπίτι όπου διαμένει με την οικογένειά του είναι φρούριο και κανείς δεν είχε πρόσβαση. Τελικά εντοπίστηκε από τις αρχές χθες, ενώ αναζητείται και η σύζυγός του, που εμφανιζόταν ως κόρη εφοπλιστού.

Στη οικία του βρέθηκαν όπλα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων. Ο 47χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Εμφανιζόταν ως συνεργάτης της κυβέρνησης Μπους

Ο 47χρονος εμφανιζόταν παλιότερα ότι είχε στενές επαφές με την κυβέρνηση Μπους, ενώ παρουσιαζόταν ότι συνδεόταν φιλικά με τον τότε επικεφαλής της CIA.

Επιπλέον, οργάνωνε παραπλανητικά ταξίδια επιχειρηματιών στις ΗΠΑ με συναντήσεις κορυφαίων αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίες αναβάλλονταν την τελευταία στιγμή.

Δημοσιοποίηση στοιχείων

Ο 47χρονος κρατείται στον έβδομο όρο της ΓΑΔΑ χωρίς να έχει πει κουβέντα έως τώρα.

Έχει ήδη κατατεθεί χαρτί προς την εισαγγελία έτσι ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πραγματικά του στοιχεία, με τις πληροφορίες να λένε ότι εντός της ημέρας τα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγγελία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com