Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κινηματογράφος Γρεβενών
SPONSORS
PAPAGEORGIOU

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
Κάλτσιου
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
tsiarsiotis
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Άδειες γάμου και πιστοποιητικά μέσω ίντερνετ

Με τις… ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, οι παπάδες περνούν στην νέα ψηφιακή εποχή παρακολουθώντας σεμινάρια που έχουν στόχο την ειδικότερη εκπαίδευση των ιερέων στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, οι οποίες σύντομα θα είναι στη διάθεση των πιστών που κατοικούν στα εδαφικά όρια δικαιοδοσίας της Αρχιεπισκοπής και όχι μόνο.

Στα στασίδια για… επιμόρφωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ κάθισαν τριακόσιοι κληρικοί για να προετοιμαστούν για τη νέα ηλεκτρονική… εποχή, με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, σύμφωνα με το ethnos.gr.

 Έκδοση Πιστοποιητικών

Σύντομα η έκδοση πιστοποιητικών αγαμίας, αδειών γάμου, τελέσως βαφτίσεως υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται και εξ αποστάσεως μέσα από ειδικές εφαρμογές, οι οποίες σύντομα θα είναι στη διάθεση των πολιτών μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής (iaath.gr).

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, βλέποντας τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και γνωρίζοντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε μια αστική περιοχή όπως η Αθήνα, αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος της ηλεκτρονικής διοίκησης και διαχείρισής της. Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Ψηφιακό help – desk

«Αναπτύξαμε επίσης μια υπηρεσία πληροφόρησης και ενημέρωσης μέσω της ιστοσελίδας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ένα εικονικό “help – desk” που οι ενδιαφερόμενοι θα βρίσκουν μόνοι τους τις απαντήσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το μυστήριο του γάμου, της βάπτισης, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν και τα δικά τους ερωτήματα», λέει ο πατέρας Συμεών στο ethnos.gr.

Σε πολύ λίγο καιρό, όπως υποστηρίζει ο πατέρας Συμεών, περιμένουν να γίνει και η σύζευξη με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με το σύστημα Taxis, προκειμένου να είναι πιστοποιημένοι οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Τι σημαίνει αυτό; Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μακρόθεν να συμπληρώνουν όλα τα χαρτιά και τις φόρμες που χρειάζονται για να πάρουν ένα πιστοποιητικό αγαμίας, μια υπεύθυνη δήλωση, να εκδοθεί μια άδεια γάμου κ.ά. «Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να υπάρχει η δυνατότητα να διασυνδεθεί η πλατφόρμα και με άλλες πλατφόρμες του δημοσίου, το Ληξιαρχείο, το Δημοτολόγιο», προσθέτει ο πρωτοσύγκελος.

«Η τεχνολογία μεταφέρει το μήνυμα του Θεού ευκολότερα»

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου είναι ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη. Αυτήν τη στιγμή εργάζεται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ, οπότε η δική του εξοικείωση είναι αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με τους υπόλοιπους ιερείς.

«Είναι πάρα πολύ καλό να μπορέσει ο ιερέας να καταλάβει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για να κάνει ποιμαντική στους ενορίτες του που δεν φτάνουν στα σκαλοπάτια της εκκλησίας. Δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ιερείς και αυτό το πρόγραμμα λύνει πολλά τέτοια ζητήματα. Η Εκκλησία ως διοικητικός θεσμός ποτέ δεν αρνήθηκε την πρόοδο και την τεχνολογία».

Την ίδια άποψη έχει και ο πατήρ Ανθιμος Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι ιερέας στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης, στην πυκνοκατοικημένη Κυψέλη. Πρόκειται για μια ενορία με πάνω από 80.000 κατοίκους και με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. «Η ποιμαντική ανάγκη μας έκανε να εξοικειωθούμε με την τεχνολογία. Οταν έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους, ουσιαστικά να τους μεταφέρεις ένα μήνυμα, ο παραδοσιακός τρόπος σήμερα είναι δύσκολος. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε τα νέα Μέσα, δεν γίνεται διαφορετικά», εξηγεί.

Πηγή ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
ΟΠΑΠ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Follow Us

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης