Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Αδιαφορία για ηλικιωμένους, συνταξιούχους και επαγγελματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Τσοτύλι του Δήμου Βοϊου κλείνει τις επόμενες ημέρες αφήνοντας στο έλεος τους κατοίκους όλων των ορεινών χωριών του Δήμου Βοϊου οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδεύουν για τις συναλλαγές τους στην Κοζάνη, την Καστοριά, τη Σιάτιστα ή, τα Γρεβενά.

Μιλάμε για έναν από τους μεγάλους Δήμους της Ελλάδος με πάρα πολλά χωριά και πολλούς μόνιμους κατοίκους. Μιλάμε για μια περιοχή (το Άνω Βόϊο) το οποίο απέχει από την έδρα του Δήμου (τη Σιάτιστα) τουλάχιστον μία ώρα. Με συγκοινωνίες σχεδόν ανύπαρκτες ή, εντελώς άβολες αφού για κάποιες μετακινήσεις πρέπει να αλλάξει ο ταξιδιώτης μέχρι και 5 λεωφορεία για να φτάσει στον προορισμό του. Ή, να πάρει ταξί το οποίο χρεώνεται με 1 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Για αυτά λοιπόν τα χωριά – που οι ιθύνοντες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους – η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στο Τσοτύλι είναι η σύνταξη, το συνάλλαγμα και οι πληρωμές. Είναι ο,τι πιο βολικό για τον ανήμπορο, τον ηλικιωμένο, τον φτωχό, τον συνταξιούχο και τον επαγγελματία για μια περιοχή που έχει επτά μήνες χειμώνα και δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Που την κρατάνε ζωντανή οι άνθρωποί της για να μην ερημώσει και χαθεί.

Που είναι λοιπόν η κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων;

Γιατί υπέγραψε το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών στην περιφέρεια;

Γιατί μας απαξιώνουν;

Θυμίζουμε σε όλους αυτούς ότι η μέρα που θα ψηφίσουμε, δεν αργεί.

Και δεν ξεχνάμε ούτε τα ψίχουλα που μας πετάνε για επίδομα πετρελαίου με επτά μήνες χειμώνα, ούτε το κέντρο βλαβών της ΔΕΗ που το πήγαν στην Αθήνα με αποτέλεσμα να μένουμε χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα ούτε το Τμήμα Αλλοδαπών Βοϊου που μας άφησαν παίρνοντας το Τμήμα Βοϊου 100 χλμ μακριά.

Εμείς θυμόμαστε και δεν κοιμόμαστε.

Ελένη Καρακίτσου

Μέλος Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού – Ηλεκτρονικού Τύπου)

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5