KINHMATΟΓΡΑΦΟΣ
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Aνομία και Αταξία!

Αυτό πέτυχε η στρατηγική επιλογή ΄΄νόμος και  τάξη΄΄ του κ. Δένδια!

Ασφαλώς και δεν την επέλεξε μόνος του. Κυβερνητική επιλογή είναι. Μπορεί κανείς να διαφωνήσει;

Μόνο που όταν η επιλογή αυτή στερείται δικαιοσύνης, δεν ταιριάζει σε δημοκρατική χώρα. Σε περιόδους κρίσης όπου υπάρχει όξυνση του πολιτικού κλίματος, είναι σημαντική η χρήση μιας διαχειριστικής λογικής πρόληψης και αποφυγής κάθε είδους προκλήσεων, μονομερών ενεργειών και κρατικής ή ασύμμετρης βίας.

Η επιστράτευση των απεργών είναι ένα αντιδημοκρατικό μέτρο που νόμιμα ή νομότυπα έκαναν και κάνουν χρήση πολλές κυβερνήσεις στο όνομα της διακύβευσης υψηλότερων κοινωνικών αγαθών.

Η επίκλησή τους και η οριοθέτησή αυτών των αγαθών, πολλές φορές είναι αυθαίρετη και δεν συνάδει με το κοινωνικό συμφέρον αλλά με το συμφέρον  της εκάστοτε εξουσίας και αφορά την διατήρησή  και την νομή  της από συγκεκριμένες και συγκροτημένες ισχυρές μειοψηφικές ετερόκλητες ομάδες.

Η πρόσφατη επιτυχής επιχείρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας χαμηλής ισχύος και καλού σχεδιασμού χρησιμοποιήθηκε σαν πρότυπο κυβερνητικής επιβολής προς “πάσαν κατεύθυνσιν”.

Η εμπειρία της Αλέκας και του μακρού βραχίονα του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, αφού ανέλυσε σωστά την δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ, την κυβερνητική επιχείρηση  κυκλωτικής κίνησης και εγκλωβισμού των λιγοστών προνομιούχων κοινωνικών δυνάμεων αναφοράς του και τον κίνδυνο να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο, αντέδρασε με μια κίνηση “εισβολής”, κατά την κυβερνητική πλευρά, στο Υπουργείο Εργασίας και στο γραφείο του αρμοδίου Υπουργού!

Κατά την πλευρά του Περισσού ήταν μια κίνηση “διαλόγου”!

Ο αριθμός των συνομιλητών έφτανε τους τριάντα πέντε!

Όλοι αυτοί -συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων- ήθελαν να συζητήσουν με τον έναν, τον Υπουργό!

Απρόσκλητοι μεν αλλά ήθελαν “διάλογο”!

Ο φοβικός συντηρητισμός του Υπουργού, αντί να δεχτεί με ευελιξία μια μικρή αντιπροσωπεία, τους έστειλε να συνομιλήσουν με τα ΜΑΤ της Τάξης και του Νόμου…

Αποτέλεσμα;

Καρέκλες στο δάπεδο, χαρτιά πεταμένα και μια πόρτα εισόδου σπασμένη!

Πολιτισμένα πράγματα! Αν αναλογιστεί κανείς από αντίστοιχους διαλόγους ΜΑΤ και απεργών κατά το παρελθόν με αλύπητο ξύλο, αίμα, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης, ο τωρινός” διάλογος, ήταν “πολιτισμένος”  και λόγω “έλλειψης” χώρου μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων, στα δικαστήρια, με τους απεργούς σιδηροδέσμιους και φορτωμένους με βαριές κατηγορίες: αντίσταση κατά της Αρχής, φθορές δημόσιας περιουσίας κλπ .

Το γνωστό περιτύλιγμα….Και να, τα αποτελέσματα:

Μαζικές συγκεντρώσεις συμπαράστασης, κοντά και η στρατηγός Αλέκα, παραδίπλα οι Συριζαίοι και Δημαρίτες..

Ο υπουργός είχε φροντίσει να ρίξει λάδι στη φωτιά με φωτογραφικό υλικό των  δήθεν  “βανδαλισμών”!

Η Λένι Ρίφενσταλ έχει πεθάνει προ πολλού, αλλά οι αδέξιοι δεξιοί συμβουλάτορες του Υπουργού και της κυβέρνησης, πιθανότατα θαυμαστές του ναζιστικού υμνητικού περιεχομένου των ταινιών της, αποφάσισαν να την μιμηθούν.

Οικτρή αποτυχία, χείριστη γκεμπελική επιλογή!

“Έστιν ουν τραγωδία, μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας…”

Η πυρκαγιά έσβησε με πολλές παρεμβάσεις και μεγάλες απώλειες με κυριότερες την κυβερνητική αξιοπιστία, το ήπιο κλίμα και το συναινετικό δημοκρατικό προφίλ..

Ας είναι καλά η Θέμις που έδωσε μια αναβολή στην εκδίκαση και στο ξάναμμα των παθών…

Με μικρές ποινές και αθωώσεις, θα φέρει την πολυπόθητη ηρεμία…

Πλην όμως το γυαλί ράγισε για τους κυβερνητικούς εταίρους….

Η Πασιονάρια Αλέκα κέρδισε μια μάχη και μια μεγάλη ανάσα…Σχεδίασε και εκτέλεσε άριστα!

Με τέτοιους γλυκανάλατους μπούληδες της πολιτικής που δεν γροικάνε ντιπ από μαρξισμό λενινισμό, και τακτικές “ανταρτοπολέμου”, πως να μην τα καταφέρει η γριά αλεπού;

Εδώ φαίνεται και η μεγάλη “πεπουνόφλουδα” του “κυβερνητισμού” της ηγεσίας  που έχει αγκυλώσει το μεγάλο λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ και το  έχει  αποστεώσει επικίνδυνα σε παλαμιαία ποσοστά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ γλύτωσε με επίθεση φιλίας…στο ΚΚΕ και στα ελεγχόμενα συνδικάτα!

Επόμενος άθλος τα τρακτέρ του κάμπου, με τους αποφασισμένους αγρότες και τον γερασμένο και “μπαρουτοκαπνισμένου” Βαγγέλη Μπούτα με το ριγμένο παλτό στους ώμους και ζωσμένα τα φυσεκλίκια, να οργανώνει μεθοδικά και έμπειρα…

Θα αντέξει και πόσο η κυβέρνηση το παιχνίδι του ποντικιού και της γάτας;

Το πιο πιθανό είναι να πέσει στη “λούμπα” του Νόμου και της Τάξης με αλόγιστη χρήση βίας και απρόβλεπτες συνέπειες…” Κοντή η νύφη, να κι ο μέτρος” λέει ο λαός…

Κι όμως….

Εκεί που τα πράγματα ήταν πιο καθαρά, δεν έκανε τίποτα… Γιατί; Πιθανότατα ψαρεύει στα Δεξιά, δυναμώνει μεθοδικά και ψάχνει για νέους εταίρους αφού “ξεδοντιάσει” την ανεπιθύμητη και φορτική κεντροαριστερά…Άλλωστε το πλήθος των ψαράδων στο χώρο αυτόν δημιουργεί τριβές και ευκαιρίες ξεκαθαρίσματος λογαριασμών…

Δεκάδες πυροβολισμοί ακολούθησαν την κηδεία του τελευταίου ισοβίτη της χούντας, που καταδικάστηκε από την Δημοκρατία εκτός των άλλων και για την εν ψυχρώ δολοφονία με μια σφαίρα, από κοντινή απόσταση, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το ’73, ενός εικοσάχρονου ορφανού από πατέρα νέου, του Μιχάλη Μυρογιάννη, καυχόμενος στον οδηγό του Α. Αγριτέλλη, για την ευστοχία του, παρότι πλησίαζε τα πενήντα! Ίσως ο πρώην ταγματάρχης της χούντας και  υποβιβασθής εντέλει σε στρατιώτη, με πολλά παράσημα αλλά και στερήσεις βαθμών,  πιθανόν από τύψεις και όχι από την προβαλλόμενη δικαιολογία της μη αναγνώρισης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, δεν έκανε χρήση, όπως άλλοι αρχιπραξικοπηματίες, των ευεργετικών διατάξεων και “ετελεύτησε τον βίον εν φυλακή”, αποδεχόμενος την σκληρότερη ποινή για τον εαυτό του, ως δικαιότερη και καθαρτική….

Η σύναξη των σταγονιδίων της χούντας στην κηδεία του, παρότι εχθρική, είναι  ανεκτή από την δημοκρατία…

Απαράδεκτη ήταν η παρουσία βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου (Χρυσής Αυγής) και οι εμπρηστικοί και αμετροεπείς λόγοι του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και  οι παραλληλισμοί του εκλιπόντος με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη!

Ο μισθοδοτούμενος από την Ελληνική Δημοκρατία για να κηρύττει τον θείο λόγο και την αγάπη, πρώην ταγματάρχης της χωροφυλακής και νυν μητροπολίτης αν και απολαμβάνει πλείστες τιμές και προνόμια, αμάρτησε βαρέως και τρις!

Εξύμνησε τον παραβάτη της 6ης εντολής “ου φονεύσεις”, προσέβαλε την μνήμη του αθώου θύματος και της οικογενείας του και το δικαιϊκό σύστημα της Δημοκρατίας το οποίο επιδεικνύει επιείκεια, ανοχή και δέχεται την μεταμέλεια και στο τέλος τον δημοκρατικό λαό που υπέφερε τα πάνδεινα την περίοδο της εφτάχρονης δικτατορίας.

Αποτέλεσμα του Νόμου και της Τάξης; Συνέλαβε έναν νεαρό με είκοσι άδειους κάλυκες!

Δεν γνωρίζουμε αν το έκανε για τον έχοντα αξία…. χαλκό! Μπορεί να το επικαλεστεί πειστικά! Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μεγάλη οικονομική κρίση!

Αυτή η συμπεριφορά, η έλλειψη μέτρου, ευαισθησίας και σωφροσύνης είναι θρυαλλίδα στα θεμέλια μιας χώρας που βίαια υπέστη  πολλές ανατροπές και συμφορές  με ευθύνη των κυβερνώντων(μεγαλύτερη) και του λαού(μικρότερη), υπομένει καρτερικά και αγωνίζεται ηρωικά να ορθοποδήσει και να οικοδομήσει ένα καλύτερο δικαιότερο και πιο στέρεο μέλλον!

Δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο “βασίλειο της Δανιμαρκίας” του Νότου και οφείλει άμεσα να εξαλειφθεί “εν τη γεννέσει” προτού  κακοφορμίσει!

Οι Aνομίες και οι Αταξίες αυτές απαιτούμε πάραυτα να μετατραπούν σε δημοκρατική ευταξία δικαιοσύνης, ισοπολιτείας και νομιμότητας.

Δεν αντέχουμε άλλες φάρσες της ιστορίας!

 

Δημήτρης Ψευτογκάς

pseftogas2007.blogspot.com

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com