Η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα θα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα Γεννήθηκε το 1974 στην Καρδίτσα, με καταγωγή από τουςΣοφάδες, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια.[1] Ο πατέρας της ήταν παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και η ίδια από τα παιδικά της χρόνια ενδιαφερόταν για την πολιτική: έγινε μέλος της ΚΝΕ ως μαθήτρια.[2]
Με τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκαν στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητές στο ίδιο τμήμα. Συνέχισαν να είναι συμμαθητές και στο Πολυκλαδικό ΛύκειοΑμπελοκήπων, όπου πρωταγωνίστησαν στο μεγάλο κίνημα μαθητικών καταλήψεων ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.[3] Και οι δύο ήταν μέλη της ΚΝΕ, μέλη του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου (ο Τσίπρας πρόεδρος).
Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών τουΠανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο και παρέμεινε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του ΟΤΕκαι ξεκινώντας διδακτορική διατριβή. Όμως τελικά ήρθε σε αντιπαράθεση με τον επιβλέποντα καθηγητή της, τον οποίο κατηγόρησε ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη, με δικηγόρο την Ζωή Κωνσταντοπούλου, και δικαιώθηκε.[4] Το θέμα της διδακτορικής διατριβής της ήταν «Αρχιτεκτονικές Ελέγχου και Τεχνικές Μετάδοσης για τη Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Οπτικών WDM Δικτύων» [5].Σύμφωνα με τον επιβλέποντα καθηγητή της κ. Λυμπερόπουλο, αυτός προσέφυγε στο Εφετείο Πατρών κατά της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο τελικά τον δικαίωσε και υποχρέωσε την κυρία Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη [6]
Με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Φοίβο – Παύλο (2010) και τον Ορφέα – Ερνέστο (2012).
Η Περιστέρα Μπαζιάνα (Μπέττυ) έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜ&ΜΥ) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) το 2008. Από το 2002 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ε.Μ.Π.. Την περίοδο 2000–2002 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα μεταξύ άλλων αφορούν: οπτικές επικοινωνίες, αρχιτεκτονικές και πρωτόκολλα μετάδοσης σε δίκτυα οπτικών ινών, μαθηματική μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση απόδοσης, και εξομοίωση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Έχει πάνω από 35 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Έχει επιβλέψει την εκπόνηση πολλών διπλωματικών εργασιών. Ως αποσπασμένη καθηγήτρια Πληροφορικής, την περίοδο 2014-2015 είναι βοηθός εργαστηρίων στη Σχολή ΗΜ&ΜΥ του Ε.Μ.Π.
Σπουδές
2002 – 2008
- Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜ&ΜΥ), Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.)
- Τίτλος Διδακτορικής Διατριβής: «Αρχιτεκτονικές Ελέγχου και Τεχνικές Μετάδοσης για τη Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Οπτικών WDM Δικτύων«
1992 – 1998
- Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών
- Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «Σχεδίαση και Υλοποίηση Υποσυστημάτων για Receiver Front-End με Εφαρμογή σε Συστήματα Προσωπικών Επικοινωνιών (P.C.S.)«
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
- Οπτικές Τηλεπικοινωνίες – Δίκτυα Οπτικών Ινών
- Αρχιτεκτονικές και Τεχνικές Μετάδοσης σε Δίκτυα Επικοινωνιών
- Βελτιστοποίηση Απόδοσης Δικτύων
- Μαθηματική Μοντελοποίηση Δικτύων – Τηλεπικοινωνιακής Κίνησης
- Εξομοίωση Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων
kozanimedia
- Προηγούμενο Συγχαρητήρια επιστολή Επιμελητηρίου Γρεβενών, Στον νέο Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών κ. Χρήστο Μπγιάλα
- Επόμενο ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ