AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Εγνατία Οδός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν τα έργα στις σήραγγες

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης στις σήραγγες της Εγνατίας Οδού, μήκους άνω των 500 μέτρων, με στόχο την πιστοποίησή τους από την κατηγορία Ε΄ στην κατηγορία Α΄, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Σήμερα, σε αρκετές από τις σήραγγες η κυκλοφορία πραγματοποιείται από μία λωρίδα, ως προσωρινό μέτρο ασφαλείας, καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες και πιστοποιήσεις πυρασφάλειας.

Ο κ. Ταχιάος χαρακτήρισε τις σήραγγες τη «μεγάλη εκκρεμότητα» της Εγνατίας Οδού, επισημαίνοντας ότι το σημαντικότερο ζήτημα αφορά την ασφάλεια σε περίπτωση πυρκαγιάς, ιδιαίτερα σε σχέση με τη διέλευση επικίνδυνων φορτίων. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η τοποθέτηση φλογοπαγίδων, ώστε να περιορίζονται οι συνέπειες ενός ενδεχόμενου ατυχήματος.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην Εγνατία Οδό. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι εργασίες κρίνονται απαραίτητες, καθώς ο οδικός άξονας για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε τη συντήρηση που απαιτούνταν.

Τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση της Εγνατίας Οδού έχει πλέον αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο της παραχώρησης, ενώ οι απαραίτητες μελέτες για τις παρεμβάσεις στις σήραγγες έχουν ήδη υποβληθεί και βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015