Τι αλλάζει σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ
Μειώσεις φόρων που φτάνουν από εκατοντάδες έως και πάνω από χίλια ευρώ τον χρόνο φέρνει η φορολογική μεταρρύθμιση στα ενοίκια και τα τεκμήρια τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα από ενοίκια θα έχουν σημαντική ελάφρυνση με τον νέο ενδιάμεσο συντελεστή 25%, ενώ τα νοικοκυριά που σήμερα «πνίγονται» από τα τεκμήρια θα δουν μείωση 30% στη φορολογική τους βάση. Παράλληλα, μηδενίζεται ο ΕΝΦΙΑ για τις πρώτες κατοικίες στα χωριά από το 2027, ενώ ο ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά κόβεται κατά 30%, μειώνοντας το κόστος ζωής.
Στα ενοίκια, διορθώνεται μια μεγάλη αδικία από το 2026: Σήμερα, τα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ φορολογούνται με 15%, αλλά από το πρώτο ευρώ πάνω από αυτό το όριο επιβαρύνονταν κατευθείαν με 35%. Διαβάστε τη συνέχεια, στο protothema.gr
- Προηγούμενο Η ΠΑΝΑΓΙΑ στο Διάκο *Του Κώστα Κλεισιάρη
- Επόμενο Οδύνη για την Μεγαλόνησο * Του Απόστολου Παπαδημητρίου


























