ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΕΗ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
ΔΑΜ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γρεβενά: Η Παρασκευή και Όλες οι Άλλες Μέρες

Στα Γρεβενά, η Παρασκευή δεν είναι απλά μια συνηθισμένη μέρα. Είναι η μέρα που η πόλη γίνεται το επίκεντρο, καθώς η λαϊκή αγορά γεμίζει κόσμο και κίνηση. Κάτοικοι από τα γύρω χωριά κατεβαίνουν στην πόλη με σκοπό να ψωνίσουν, να συναντήσουν φίλους και, φυσικά, να πιουν τον καφέ τους. Η πλατεία γεμίζει, τα μαγαζιά είναι τίγκα, και οι καφετέριες δεν προλαβαίνουν να σερβίρουν καφέδες. Αλλά, φυσικά, το πραγματικό «σόου» της Παρασκευής γίνεται στους δρόμους.

 

Εκεί που τις άλλες μέρες της εβδομάδας περνάς από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη σε λίγα λεπτά, την Παρασκευή… ούτε να το σκέφτεσαι! Οι δρόμοι γεμίζουν αυτοκίνητα σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέσαι αν όλοι οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας ήρθαν να ψωνίσουν σήμερα. Διπλοπαρκαρισμένα, τριπλοπαρκαρισμένα, αυτοκίνητα πάνω σε πεζοδρόμια, ακόμα και πάνω στις διαβάσεις πεζών. Κάποια στιγμή αρχίζεις να σκέφτεσαι πως και πάνω από δέντρο θα δεις παρκαρισμένο αυτοκίνητο!

Οι πεζοί, από την άλλη, φαίνεται πως έχουν αποκτήσει υπερδυνάμεις. Περπατούν παντού – στους δρόμους, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, πάνω στα πεζοδρόμια που είναι κατειλημμένα από παρκαρισμένα. Σαν να είναι η τελευταία μέρα που μπορείς να κάνεις βόλτα στην πόλη! Οι οδηγοί παρακολουθούν με δέος, προσπαθώντας να καταλάβουν αν θα μπορέσουν να κάνουν έστω μια στροφή χωρίς να πέσουν σε ένα «ανθρώπινο εμπόδιο».

Και φυσικά, αυτό το σκηνικό δεν είναι μόνο της Παρασκευής, αλλά τη συγκεκριμένη μέρα κορυφώνεται. Άλλες μέρες μπορεί να δεις λίγο χάος, όμως την Παρασκευή φτάνει στο αποκορύφωμα. Είναι λες και η πόλη ολόκληρη έχει βγει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να προσπαθείς να κυκλοφορήσεις ανάμεσα σε αυτοκίνητα και πεζούς.

Η Παρασκευή στα Γρεβενά δεν είναι απλά μέρα αγοράς· είναι ένα μικρό «θέατρο» καθημερινότητας με λίγο δράμα, λίγη κωμωδία και αρκετό κυκλοφοριακό χάος. Και μπορεί να ταλαιπωρεί τους οδηγούς, αλλά χαρίζει στους πεζούς και τους θαμώνες των καφέ μια υπέροχη αίσθηση ζωντάνιας – και μερικές καλές ιστορίες να πουν την επόμενη φορά που θα βρεθούν σε τραπέζι. Στο τέλος της μέρας, ίσως αυτό να είναι το μυστικό της Παρασκευής: το απόλυτο χάος που, κατά έναν παράξενο τρόπο, είναι αυτό που δίνει στη μέρα το δικό της μοναδικό χαρακτήρα.

Κείμενο: Χρήστος Γρίδας

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΦΑΡΔΥΚΑΜΠΟΥ 6
ΠΩΛΈΙΤΑΙ ΣΠΙΤΙ 100 τ.μ.
ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΔΙΧΩΡΗ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ