AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Γιατί δεν ζητά ο κ. Μητσοτάκης να συγκληθεί Σύνοδος Ηγετών της Ε.Ε για το μεταναστευτικό; Ποιον φοβάται και ποιος τον εμποδίζει;»

Το μεταναστευτικό, η έξαρση του φαινομένου που παρατηρείται σε νησιά όπως η Ρόδος αλλά και οι κίνδυνοι που απορρέουν από τη σκλήρυνση της στάσης της Γερμανικής κυβέρνησης, ανησυχούν τους πολίτες και το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένα στον υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κατρίνη, που συνεχίζει την επαφή και τον ελεύθερο και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ο κ. Κατρίνης τόνισε:

«Τους πρώτους 8 μήνες του χρόνου υπάρχει αύξηση μεταναστευτικών ροών κατά 57% στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Η απόφαση της Γερμανίας να επιβάλλει συνοριακούς ελέγχους και να περιορίσει την είσοδο μεταναστών, θα επιβαρύνει τις άλλες χώρες και κυρίως την Ελλάδα.

Είναι επίσης δεδομένο ότι δεν εφαρμόζεται η αναλογική κατανομή προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε που προβλέπεται στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση της Ε.Ε.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία. Είναι ενδεικτικό τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, που στο κέντρο της πόλης βρίσκονται δεκάδες μετανάστες ενώ δεν υπάρχει ένας ευέλικτος και άμεσος μηχανισμός ταυτοποίησης και μεταφοράς τους.

Περιττό βέβαια να τονίσουμε ότι η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας για το μεταναστευτικό είναι ‘νεκρή’ εδώ και καιρό, η Τουρκία δεν δέχεται επιστροφές παράτυπων μεταναστών και η Ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να ‘στεναχωρήσει’ τον κ. Ερντογάν και δεν θέτει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνδέοντας το και με κυρώσεις απέναντι σε πρακτικές εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.

Αν υπήρχε μια ελληνική κυβέρνηση με βούληση και συναίσθηση του προβλήματος θα είχε ζητήσει σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, φοβισμένος και εξαρτημένος, δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο».

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015