ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΕΗ
ΔΑΜ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΔΚΜ TEE Δυτικής Μακεδονίας: Είναι άξιο απορίας πως το ΤΕΕ/ΤΔΜ, προέβη σε σύνταξη και δημοσίευση επίσημης επιστολής η οποία δε λαμβάνει υπόψη τα οριζόμενα στον οδηγό του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021»

Στις 10.09.2024, το ΤΕΕ/ΤΔΜ, ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, με ταυτόχρονη κοινοποίηση σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση, ότι απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο κεντρικό ΤΕΕ, σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν κατά τις διαδικασίες πληρωμής του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» και προτεινόμενες λύσεις. Το εν λόγω θέμα δημοσιεύτηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της παράταξης «Δυναμικό ΤΕΕ»

Σε αυτή την επιστολή γίνεται λόγος για αναποτελεσματική χρονική διαχείριση των ελέγχων καθώς παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην εξέταση των δικαιολογητικών. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «…Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία θα έπρεπε να ολοκληρώνεται εντός δύο μηνών, οι απαντήσεις καθυστερούν, εξαντλούν το χρονικό περιθώριο και έρχονται την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τελειώσει το δίμηνο…»

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον οδηγό του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021», δεν προβλέπεται πουθενά ότι η διενέργεια ελέγχου των δικαιολογητικών θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός δύο μηνών. Αυτό που αναφέρεται στον οδηγό του προγράμματος και πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο 8.2 είναι το εξής: «….Η καταβολή του υπόλοιπου της επιχορήγησης ή/και του δανείου, ολοκληρώνεται εντός χρονικού διαστήματος εξήντα (60) ημερών από τον επιτυχή έλεγχο της δήλωσης πιστοποίησης για την ολοκλήρωση του έργου…».

Μάλιστα, εν προκειμένω, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συνάδελφοι μηχανικοί είναι πολύ πιο έντονο, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις κατοικιών με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, στις οποίες δεν υπάρχει απάντηση των ελεγκτών ακόμη και μετά την παρέλευση 4 και πλέον μηνών.

Είναι άξιο απορίας πως το ΤΕΕ/ΤΔΜ, προέβη σε σύνταξη και δημοσίευση επίσημης επιστολής η οποία δε λαμβάνει υπόψη τα οριζόμενα στον οδηγό του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021», όταν το ΤΕΕ, ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους, οφείλει να διατυπώνει απόψεις με τεχνική, επιστημονική και νομοθετική ακρίβεια.

Κατόπιν του παραπάνω σκεπτικού και καθώς το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής δεν τέθηκε καν προς συζήτηση σε συνεδρίαση της ΔΕ, η παράταξη της ΔΚΜ Δυτικής Μακεδονίας διαχωρίζει τη θέση της και επισημαίνει πως κάθε ανάλογη δημοσίευση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη οδηγούς, κανονισμούς και νομοθετικές διατάξεις.

Η παράταξη ΔΚΜ Δυτικής Μακεδονίας, ως πρώτη παράταξη στην επιλογή των Μηχανικών της Δυτικής Μακεδονίας, θα συμμετέχει και θα υποστηρίζει κάθε παρέμβαση που θα προασπίζεται το όφελος και το κύρος των μηχανικών, με ακριβείς όμως τεχνικούς και επιστημονικούς όρους, όπως οφείλει ως Επιστημονικός Φορέας και Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους και της Πολιτείας.

 

Για τη ΔΚΜ Δυτικής Μακεδονίας

Ο επικεφαλής

Στέργιος Μεν. Κιάνας

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΩΛΈΙΤΑΙ ΣΠΙΤΙ 100 τ.μ.
ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΔΙΧΩΡΗ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ