ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΕΗ
ΔΑΜ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή Κοζάνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Δυτική Μακεδονία, με την διεξαγωγή του φεστιβάλ στην πόλη της Κοζάνης.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την ακύρωση της πρώτης μέρας λόγω βροχής, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το σύνθημα του φεστιβάλ, «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο. Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός», αντήχησε για ακόμα μια φορά στην περιοχή.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συζήτηση στο μαθητικό στέκι από την Αναστασία Γεωργιάδου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέα της περιοχής Δυτικής Μακεδονίας. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια του φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, με τους : Δημήτρη Τριανταφυλλίδη – Βαγγέλη Μαραμή – Τόλη Νήρα- Κώστα Αντάρα. Το αφιέρωμα άφησε συγκινημένους τους παρευρισκόμενους θυμίζοντάς τους στιγμές από την 50 χρονή πορεία του Φεστιβάλ.

Ακολούθησε πολιτική συγκέντρωση από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη μέλος τους Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ όπου ανάμεσα σε άλλα επισήμανε :

«Την ίδια στιγμή που η ανάπτυξη της τηλεϊατρικής, της τρισδιάστατης απεικόνισης των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού είναι μια πραγματικότητα, η κατάσταση στην υγεία χειροτερεύει διαρκώς με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση. Τι μεγαλύτερη απόδειξη από τις ανατιμήσεις έως 450% σε χιλιάδες φάρμακα, με τεράστια κέρδη για τις φαρμακοβιομηχανίες. […]  Εδώ το γνωρίζετε καλά.  […] Η ΜΕΘ στην Κοζάνη είναι στα όρια επισφαλούς λειτουργίας, ενώ στην Πτολεμαΐδα δεν λειτουργεί. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν στην περιοχή πληθώρα περιστατικά που χρειάζονται ΜΕΘ.

Ταυτόχρονα τόνισε : «Κάθε χρόνο προστίθενται, αποκαλύπτονται ξανά και ξανά νέα μεγάλα περιθώρια και δυνατότητες να κερδηθούν πολλές χιλιάδες νέοι με την ιδεολογία και την πολιτική του ΚΚΕ. Να γίνουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτοί και να ανατρέψουμε τον σάπιο κόσμο, που δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει παρά μόνο αδιέξοδα, βάσανα, πολέμους και καταστροφή, για να συσσωρεύουν αμύθητα κέρδη μια χούφτα κοινωνικά παράσιτα.»

«Τι πρέπει λοιπόν να γίνει: Άλλη εξουσία, εργατική. Σοσιαλισμός η λύση.

ΝΑΙ! Όπως τονίζει και η ΚΝΕ. Γράφουμε ιστορία. Αλλάζουμε τον κόσμο. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός. Δεν είναι αήττητοι, δεν είναι παντοδύναμοι οι ιμπεριαλιστές. Μπορεί να σπάσει ένας αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα του ιμπεριαλισμού και στη χώρα μας. Οι πόλεμοι μεταξύ των ιμπεριαλιστών, η καπιταλιστική οικονομία των αντιθέσεων, της συσσώρευσης πλούτου, η φτώχεια, μπορεί να οδηγήσει σε ξεσηκωμό ολόκληρους λαούς.

Να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο να αντιμετωπίζονται οι επιθέσεις απέναντι στο λαό. Με ισχυρό ΚΚΕ, με δυνατές ΚΟ, με γερή και μαζική ΚΝΕ, με εργατικό κίνημα και κίνημα της νεολαίας να οικοδομούνται οι προϋποθέσεις καθημερινά, ώστε ο λαός να περάσει σε αντεπίθεση, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες.»

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία από την Γλυκερία και τον Χάρη Μακρή, που παρά το κρύο ξεσήκωσαν το κοινό με τη μουσική τους, προσκαλώντας τους παρευρισκόμενους σε  ενθουσιώδη χορό.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΩΛΈΙΤΑΙ ΣΠΙΤΙ 100 τ.μ.
ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΔΙΧΩΡΗ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ