ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Γρεβενών: Καλοκαιρινή εκστρατεία – Γιορτή λήξης

Την Πέμπτη 29/08/2024 ολοκληρώθηκε η φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης της βιβλιοθήκης μας με τον τίτλο: « Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…», που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας. Μια καλοκαιρινή εκστρατεία δεκαπέντε δράσεων που μας ταξίδεψαν στο ηλιακό σύστημα, στον ουρανό, στον μικρόκοσμο που υπάρχει γύρω μας, μας δίδαξαν πώς να ανακαλύπτουμε τη γνώση μέσω του πειραματισμού και φυσικά μας έφεραν κοντά, γιατί η αγάπη για την γνώση ενώνει!

Στον εξωτερικό μας χώρο στήθηκε μια μικρή έκθεση με όλα τα έργα των παιδιών και ένας μπουφές με γλυκές κι αλμυρές λιχουδιές, για να κλείσει γευστικά αυτός ο καλοκαιρινός κύκλος. Παιδιά και γονείς περιεργάστηκαν τα εκθέματα και θυμήθηκαν ευχάριστες στιγμές μη μπορώντας να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους! Στη συνέχεια μαζευτήκαμε σε κυκλικό σχηματισμό, συζητήσαμε, θυμηθήκαμε αυτά που μας εντυπωσίασαν, αναφερθήκαμε στις γνώσεις που κατακτήθηκαν. Επιπλέον, παίξαμε ένα παιχνίδι γνώσεων, συμπληρώσαμε μια ακροστιχίδα σε χαρτί του μέτρου και συνειδητοποιήσαμε ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η Λήθη νικήθηκε!

Κατόπιν, ανατέθηκε στα παιδιά ακόμα μια αποστολή. Να γίνουν πρεσβευτές της διάδοσης της γνώσης προωθώντας το ρόλο της βιβλιοθήκης με το σύνθημα « Έχεις απορία; … μπες βιβλιοθήκη!». Δημιούργησαν αφίσες για τον σκοπό αυτό που τις τοποθετήσαμε στην είσοδό μας και στρόγγυλα σήματα με την φράση αυτή, ώστε να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης μας μεταφέροντας το μήνυμα!

Τα δεδομένα της καλοκαιρινής εκστρατείας

Αριθμός εργαστηρίων: 15

Εθελοντές που στήριξαν το πρόγραμμα: 11

Παιδιά που παρακολούθησαν τα εργαστήρια: 308

Βιβλία που δανείστηκαν: 168

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Βιβλιοθήκη για την διοργάνωση και το σχεδιασμό των δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το δίκτυο των εθελοντών μας που η αγάπη τους για τα παιδιά και τη γνώση τούς καθιστά βασικούς αρωγούς στην προσπάθειά μας! Χωρίς τη συμβολή τους η υλοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας μας δεν θα ήταν εξίσου επιτυχημένη: Δέσποινα Βανιώτη (αρχιτέκτονας), Απόστολος Διανέλος (εκπαιδευτής σχολών επιβίωσης), Φανή Ιορδανίδου (κοινωνική λειτουργός), Ιωάννα Κωτούλα (εκπαιδευτικός), Χρήστος Λέτσιος (εκπαιδευτικός), Ζωή Λόλα (αρχαιολόγος), Αθανάσιος Μπαντής (φυσικός), Σωτήρης Ραπτόπουλος (αρχαιολόγος), Απόστολος Τζιαμπίρης (οδηγός βουνού), Ζωή Τσιάλτα (καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας), Ξένια Χερίδου (εκπαιδευτικός).

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στις μαθήτριες Καλλιόπη Παπαβασιλείου και Έλενα Τσεβεκίδου, που συμμετείχαν εθελοντικά σε όλες τις δράσεις μας και στο Κέντρο Πρόληψης Γρεβενών Ορίζοντες και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών για την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί τους.

Πάνω από όλα αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τα παιδιά για την συμμετοχή τους και το αμείωτο ενδιαφέρον που έδειξαν, τη χαρά, το κέφι που μας μετέδωσαν και περάσαμε ένα ακόμα υπέροχο καλοκαίρι μαζί τους! Ευχαριστούμε και τους γονείς για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους στο έργο μας.

Συντονισμός δράσης : Θεολογία Ταρλατζή βιβλιοθηκονόμος, Ευαγγελία Καραμπερίδου εκπαιδευτικός

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ