ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σύστημα IRIS – Υποχρεώσεις μηνός Αυγούστου 2024

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ:

Κυρίες και Κύριοι,

Καταρχήν, καλό φθινόπωρο σε όλους. Και αυτός ο μήνας έχει πληθώρα υποχρεώσεων που πρέπει να διευθετηθούν από τις εμπορικές επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του, τις οποίες και σας παραθέτουμε, με κυριότερη όλων την υποχρεωτική διασύνδεση με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Ειδικότερα:

  • Σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS: Έως την Δευτέρα 2-9-2024, όλες οι ατομικές επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να αποδέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα/κάρτες και ανεξαρτήτως του κλάδου δραστηριοποίησής τους (ΚΑΔ), πρέπει να συνδέσουν υποχρεωτικά τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS. Οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται μέσω κινητών τηλεφώνων και αξιοποίησης των σχετικών διαθέσιμων τραπεζικών εφαρμογών (σάρωση QR Code), χωρίς δηλαδή τη χρήση πλαστικού χρήματος. Από 2-9-2024 και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ.
  • Φόρος Εισοδήματος Φυσικών & Νομικών Προσώπων (Ατομικές επιχειρήσεις & Εταιρείες): Μέχρι την Παρασκευή 30-8-2024 θα πρέπει να αποδοθεί η 2η δόση από τις συνολικά 8 του Φόρου Εισοδήματος έτους 2024 (χρήση 2023), τόσο για τα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) όσο και για τα αντίστοιχα Νομικά (ΝΠ).
  • ΕΝΦΙΑ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, φυσικά & νομικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις & εταιρείες), θα πρέπει έως την Παρασκευή 30-8-2024 να καταβάλλουν την 5η δόση από τις συνολικά 11, του ΕΝΦΙΑ 2024.
  • ΦΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή 30-8-2024 θα πρέπει να υποβληθεί η δήλωση ΦΠΑ (χρεωστική – μηδενική – πιστωτική) μηνός Ιουλίου 2024, από τα νομικά πρόσωπα/εταιρείες με διπλογραφικά βιβλία.
  • Ασφαλιστικές εισφορές μη Μισθωτών: Η εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την Παρασκευή 30-8-2024 (αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τον e – ΕΦΚΑ).
  • Ρυθμισμένες οφειλές σε Εφορία και e – ΕΦΚΑ: Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών στο Δημόσιο (Εφορία & Ασφαλιστικά ταμεία), οι οποίες έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση η οποία τηρείται κανονικά, θα πρέπει έως την Παρασκευή 30-8-2024 να εξοφληθεί η προβλεπόμενη μηνιαία δόση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία επί των ανωτέρω υποχρεώσεων.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Μέγγουλης
Διευθυντής & Νομικός Σύμβουλος ΕΣΕΕ

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ