ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Από τη Νότια στη Βόρεια Πίνδο με το Pindus Trail

Στο Περιστέρι και το Δοκίμι δούλεψε τις προηγούμενες εβδομάδες η ομάδα του Pindus Trail.

Μετά το πέρασμα από τα Βαρδούσια στη Γκιώνα (Μουσουνίτσα – Συκιά) που η ομάδα της Pindus Trail άνοιξε πριν ένα χρόνο και έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα μονοπάτια στα βουνά της Ρούμελης, το Pindus Trail ενώνει και τη Νότια με τη Βόρεια Πίνδο. Πως; Αναδεικνύοντας και σημαδεύοντας, το παλιό μονοπάτι – μουλαρόδρομο, που από το Χαλίκι οδηγούσε στο Μέτσοβο! Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η καταγραφή και προσήμανση της διαδρομής Χαλίκι – Μέτσοβο (κίτρινη/κόκκινη κορδέλα), που περνά από τη Μάντρα Χότζα (το πέρασμα απ’ όπου περνά και ο αμαξιτός δρόμος) και εν συνεχεία χώνεται σε ένα καταπληκτικό δάσος οξιάς, αυτό της Ρόνας, για να βρεθεί πάνω από το Ανήλιο όπου μέχρι κάτω το χωριό χρησιμοποιεί κομμάτι του δικτύου μονοπατιών του Μετσόβου, το Ursa Trails. Κατόπιν, από το Ανήλιο, εύκολα περνά κάποιος απέναντι στο Μέτσοβο και εν συνεχεία στην περιοχή της Βάλια Κάλντα.

Η Διαδρομή είναι αρκετά μεγάλη αλλά και καλά σημασμένη και μετά την ανάβαση από Χαλίκι και τα λιβάδια της Μάντρα Χότζα, κατηφορίζει σε υπέροχο δάσος οξιάς, το δάσος της Ρόνας και το ομώνυμο ρέμα. Με ένα συνδυασμό δασικών δρόμων και πραγματικά πολύ όμορφων μονοπατιών τραβερσάρει τις δασωμένες πλαγιές του Δοκιμιού και φτάνει στο Ανήλιο. Έτσι όσοι θέλουν να κάνουν μια διάσχιση που από τη Νότια να περάσουν στη Βόρεια Πίνδο, τώρα μπορούν να το κάνουν από αυτή την καταπληκτική διαδρομή (δες αρχείο .gpx τεχνικά στοιχεία και φωτό).

Πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε και η προσήμανση ενός ακόμα τμήματος, αυτό από το Χαλίκι στην κορυφογραμμή του Περιστεριού (που θα συνεχίσει για Καλαρύτες). Η διαδρομή αυτή χρειάστηκε πολύ δουλειά για να κλαδευτεί η βλάστηση και να μπορεί και πάλι κάποιος να την κάνει άνετα, είτε ερχόμενος από Καλαρύτες (ή Συράκο), είτε ανεβαίνοντας από Χαλίκι (πλήρες και ενημερωμένο αρχείο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ).

Εμείς σαν ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ εκτιμούμε όλη αυτή την προσπάθεια του Pindus Trail, συμμετέχουμε και καλούμε και εσάς να κάνετε το ίδιο. Ήταν συγκινητικό που συμμετείχαμε στον καθαρισμό ενός μονοπατιού που περπατήσαμε, καταγράψαμε και παρουσιάσαμε πριν 20 χρόνια, στο ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ Νο24/2004, το οποίο όμως είχε πλέον πολλά προβλήματα βατότητας αλλά και εύρεσης. Και ήταν και μια ευκαιρία να συγκρίνουμε τη βλάστηση του 2004 με τη σημερινή, κάτι που έγινε αφορμή για σκέψεις που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: anevenontas.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ