ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Στην γραμμή εκκίνησης η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσκληση στην Enaon Eda για κατασκευή δικτύων διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης και αποθήκευσης φυσικού αερίου σε αστικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, απέστειλε η Περιφέρεια.

Ειδικότερα, πρόκειται για το πρόγραμμα που αφορά στην «ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου – τμηματοποιημένο έργο» με δυνητικά δικαιούχο την Enaon Eda για την  υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την Απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, σκοπός είναι να συνεισφέρουν σε δίκτυο διανομής – αποθήκευσης φυσικού αερίου 151,57 χιλιομέτρων  που κατασκευάζεται ή αναβαθμίζεται. Παράλληλα αφορά σε 38.760 πληθυσμό που θα εξυπηρετηθεί από την κατασκευή, αναβάθμιση δικτύου διανομής ή και αποθήκευσης φυσικού αερίου .

Όσον αφορά τη συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την πρόσκληση, αυτή ανέρχεται σε 7.100.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του στόχου, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει δράσεις και έργα τα οποία συμβάλουν στην αξιοποίηση της διέλευσης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και στην ανάπτυξη δικτύων διανομής και αποθήκευσης φυσικού αερίου σε οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας με προτεραιότητα στη χρήση του φυσικού αερίου στον οικιστικό τομέα και στις επιχειρήσεις. Με τη δράση αυτή επιδιώκεται η κατασκευή δικτύων διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης και αποθήκευσης φυσικού αερίου σε αστικές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται η 31/12/2029. Η λήξη των προτεινόμενων πράξεων (ολοκλήρωση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου) θα πρέπει να συντελεστεί έως τότε.

Αντίστροφη μέτρηση για τον αγωγό Δυτικής Μακεδονίας από το ΔΕΣΦΑ

Στο μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση του νέου αγωγού φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία από τον ΔΕΣΦΑ, καθώς το έργο πρόκειται να παραδοθεί τον προσεχή Νοέμβριο.

Το έργο έχει  μήκος 157 χλμ. και θα εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στη εποχή μετά το λιγνίτη, παρέχοντας πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε πλήθος νέων περιοχών και χρηστών.

Ο «Αγωγός Υψηλής Πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία» είναι ο πρώτος αγωγός στην Ελλάδα που έχει σχεδιαστεί να επιτρέπει την μεταφορά υδρογόνου σε ποσοστό έως 100%. Ταυτόχρονα, το έργο περιλαμβάνει τον Σταθμό Μέτρησης της Καρδιάς για την παροχή των εγκαταστάσεων τηλεθέρμανσης για τις πόλεις Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο, καθώς και βανοστάσια για την παροχή άλλης κατανάλωσης στην περιοχή.

Σημειώνεται πως το έργο αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τους δήμους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας όπου θα διασχίζει αλλά συνολικά για τη χώρα.

Πηγή: ypodomes.com

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ