ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πόσο κινδυνεύει το παρθένο οικοσύστημα στο ρέμα Γιότσα της Σαμαρίνας; (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Το παρθένο οικοσύστημα στο ρέμα Γιότσα της Σαμαρίνας βάλλεται τους τελευταίους μήνες από σκουριασμένα ερπυστριοφόρα που σκάβουν για λογαριασμό επενδυτών με την θετική γνωμοδότηση των αρμόδιων αρχών για την εγκατάσταση ακόμη ενός υδροηλεκτρικού σταθμού.

Το έργο είχε βρεί αντιστάσεις από οργανώσεις και λιγοστούς τοπικούς παράγοντες και παραλίγο να σταματήσει η διαδικασία, όμως με μια κίνηση ματ τον περασμένο Μάιο πήρε άδεια.

Θα είναι το 3ο στον ίδιο υδροκρίτη σε μια απόσταση μικρότερη των 10χλμ καθώς υπάρχει άλλο ένα παραπάνω κοντά στη Σαμαρίνα κι ένα παρακάτω κοντά στο Δίστρατο στο Κουκουμανέρι, εκεί που σμίγουν τα νερά του Γιότσα, της Βάλια κιρνα, της Κορομηλιάς, της Γομάρας κ.α. για να εκβάλλουν στον Άωο.

Δεν πάνε να αντιδρούν ένα σωρό περιβαλλοντικές οργανώσεις, όλοι οι ορειβατικοί σύλλογοι της βορειοδυτικης Ελλάδας και η φυσιολατρική κοινότητα σύσσωμη.

Δέντρα κόβονται, μπουλντόζες σκάβουν και σπρώχνουν κορμους και βράχους μες το ρέμα για να ανοίξει ο δρόμος μέχρι το σημείο εγκατάστασης.

Κάποιοι θεωρούν πως όλα είναι καλά και όταν ολοκληρωθεί το έργο θα καταλάβουμε κι εμείς οι στούρνοι, πόσο θετικά αποτελέσματα θα φέρει στην περιοχή.

Το ρέμα έχει σεβαστή ροή 3,4 μήνες τον χρόνο αν κάνει χειμώνα. Για φέτος ούτε συζήτηση, η στάθμη του θυμίζει ρυάκι και όχι σημαντικό πάροχο του Αώου.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει κάτι για τους ιθύνοντες αυτής της καταστροφής, η δουλειά να γίνει.

Ομερτά και στο χωριό.. Το συνεργείο να πληρώνει για φαγητό και ύπνο μέχρι να φύγουν οι μπουλντόζες, ο Αύγουστος να πάει καλά με το πανηγύρι κι ο επενδυτής να είναι χαρούμενος.

Λογικά του χρόνου τέτοιο καιρό ο επενδυτής θα έχει ρεφάρει και μπορεί να γίνει χορηγός στο πανηγύρι και ποίος ξέρει που αλλού. Μπίνκο! Τι άλλο να ζητήσει κανείς σε ένα ένδοξο χωριό με μακρά ιστορία;

νταχτιρντί, αλκοόλ και κοψίδια..

Μόλις τελειώσει το έργο και μπει σε λειτουργία ο σταθμός θα πέσουν και μεροκάματα σε ντόπιους, από αυτά που τα ξύνεις όλη μέρα και πληρώνεσαι. Δελεαστικό έτσι;

Απορώ που πήγε όλη αυτή η περηφάνια που λαμβάναμε τόσα χρόνια;

Τι είναι αυτό;;

Συγχωρέστε μας που είμαστε τόσο κουτοί και δεν βλέπουμε το όφελος εγκατάστασης ενός 3ου υδροηλεκτρικού σταθμού σε αυτό το ανάπτυγμα.

Κάποιοι ξέρουν καλύτερα πως γίνεται και διανέμεται ο πλούτος. Στην υγεία σας!

Οι εικόνες είναι από τους πεζοπόρους Γιώργο, Σταύρο, Μιχάλη, Αντώνη που διέσχιζαν αμέριμνοι τα δάση της βόρειας Πίνδου και βρέθηκαν μπροστά στο θέαμα.

*Γράφει ο Apostolis Tsimpanakos

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ