ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Γρεβενών: Το ταξίδι είναι που μετράει

Η βιβλιοθήκη μας στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας 2024 φιλοξένησε μία ακόμη όμορφη ταξιδιάρικη και γεμάτη γνώσεις δράση με τίτλο “Το ταξίδι είναι που μετράει” με την αρωγή της αρχαιολόγου Ζωής Λόλα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών. Στόχοι της δράσης είναι: Να εξοικειωθούν τα παιδιά με την παρατήρηση ενός χάρτη ,να αναζητήσουν πληροφορίες για άλλες χώρες, να οργανώσουν πληροφορίες και να βγάλουν συμπεράσματα.

Αφού η εμψυχώτρια καλωσόρισε τους μικρούς μας φίλους τους και άκουσε τα ονόματά τους, τους ρώτησε τι σημαίνει ταξίδι, τους λόγους που ταξιδεύουμε και τις ωφέλειες που  αποκτούμε όταν το πραγματοποιούμε. Όμορφη και ζωντανή  κουβέντα εξελίχθηκε με αναφορά στις εμπειρίες τους ως ταξιδιώτες και στο τι κερδίζουν οι ταξιδιώτες: καινούριες εμπειρίες, ωραίες γνωριμίες με καινούριους ανθρώπους και τον τρόπο ζωής τους, τα ήθη και έθιμα τους.  Ταξιδεύοντας επίσης ανακαλύπτουν αξιοθέατα, μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρου. Κατέληξαν ότι τελικά με τα ταξίδια όχι μόνο ξεκουραζόμαστε αλλά βελτιώνουμε την ψυχική μας διάθεση και αναπτύσσουμε την ενσυναίσθηση και την ανεκτικότητα.

Στη συνέχεια τα χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και τους μοιράστηκε από ένας ευρωπαϊκός χάρτης. Ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα σηκώθηκε και στάθηκε μπροστά από τον χάρτη που είχαμε στημένο. Με κλειστά μάτια χαράζει πάνω στο χάρτη μια διαδρομή και προχωράει ώσπου η ομάδα του να του πει στοπ. Αφού όλες οι ομάδες χάραξαν τις διαδρομές τους, άρχισαν να μελετάνε τους χάρτες πολύ προσεκτικά. Αποφάσισαν με τι μέσο θα ταξίδευαν και το ταξίδι τους ξεκίνησε. Χρησιμοποίησαν βιβλία που θα τους έδιναν τις πληροφορίες των χωρών. Συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και το απόσταγμα της μελέτης τους το μετέφεραν πάνω σε ένα φύλλο εργασίας που τους είχε ετοιμάσει η Ζωή. Πληροφορίες πολύ σημαντικές όπως σε ποια ήπειρο βρίσκεται η χώρα που επέλεξαν για προορισμό, το μέσο μεταφοράς που χρησιμοποίησαν, το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσουν, τους ενδιάμεσους σταθμούς, το κλίμα, τη γλώσσα, τα φαγητά τους, τη σημαία, τα σημαντικά αξιοθέατα και το ένα δυνατό μήνυμα για να μπορέσει να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να ταξιδέψουν σ΄ αυτή τη χώρα. Συνεργάστηκαν άψογα, διάβασαν, συζήτησαν και στο τέλος οι ομάδες μας παρουσίασαν την αποστολή τους. Προτού αρχίσουν, η εκπαιδεύτρια τους διάβασε στίχους από το πιο γνωστό ποίημα του Καβάφη την “Ιθάκη” που  το άκουσαν και με προσοχή με τη βοήθεια της κατάλαβαν την αξία των στίχων του ποιητή. Η παρουσίαση των παιδιών ήταν καταπληκτική καθώς εξηγούσαν τη διαδρομή έδειχναν στο χάρτη τους ενδιάμεσους σταθμούς και διάβαζαν τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει. Όλες οι ομάδες καταχειροκροτήθηκαν μεταξύ τους και στα πρόσωπά τους ήταν αποτυπωμένη η χαρά και η ικανοποίηση. Δανείστηκαν βιβλία και έφυγαν πολύ ευχαριστημένα.

Ευχαριστούμε ολόψυχα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών που εδώ και χρόνια ανταποκρίνεται πρόθυμα στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα τη Ζωή Λόλα που, ακούραστη, με ζήλο, μεράκι και αγάπη προς τα παιδιά επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακόμα, για άλλη μια φορά θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Καλλιόπη Παπαβασιλείου και στην Ελένη Τσεβεκίδου, που στήριξαν με την παρουσία τους ακόμα μια καλοκαιρινή δράση και    αποτελούν έμπνευση για τους μικρότερους συμμετέχοντες!

Συντονισμός δράσης: Θεολογία Ταρλατζή βιβλιοθηκονόμος, Χρήστος Λέτσιος εκπαιδευτικός.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ