ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Ένας κόσμος στα πόδια μου

Στις 31/7/2024 μια ακόμα ξεχωριστή και δημιουργική δράση απόλαυσαν οι μικροί μας φίλοι στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας των προτεινόμενων εργαστηρίων της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Οι στόχοι της δράσης περιλάμβαναν την κατανόηση των ειδών των ζώων που ζουν στο υπέδαφος και την άντληση πληροφοριών για τους έμβιους οργανισμούς που αναπνέουν κάτω από το έδαφος της Γης. Επίσης, επιδιώχθηκε η ανάπτυξη σεβασμού για τη ζωή, ανεξαρτήτως μεγέθους και η απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της εμπιστοσύνης στα μέλη της ομάδας. Τέλος, η δράση στόχευε στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας των συμμετεχόντων.

Ο ηλεκτρονικός Χρήστος Λέτσιος υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες και τους κάθισε σε έναν μεγάλο κύκλο, όπου στο κέντρο υπήρχαν βιβλία σχετικά με το θέμα της δράσης. Ξεκίνησε μια όμορφη συζήτηση, ρωτώντας τους αν παίζουν με το χώμα. Όλοι απάντησαν θετικά, αναφέροντας τα παιχνίδια που έκαναν καθώς και τις δραστηριότητες, όπως το φύτεμα, το σκάλισμα και το ξεχορτάριασμα. Ο Χρήστος εξήγησε για το έδαφος και το υπέδαφος, που μαζί σχηματίζουν το χώμα, και ανέφερε ότι μέσα σε αυτό ζουν οργανισμοί που δεν χρειάζονται ούτε φως ούτε οξυγόνο για να επιβιώσουν, αλλά μπορούν να ανέβουν και να κυκλοφορήσουν στην επιφάνεια της Γης.

Τα παιδιά ανέφεραν τα ζωάκια που γνώριζαν και ζουν σε αυτές τις συνθήκες. Ο εμψυχωτής στη συνέχεια τους διάβασε αποσπάσματα από τα βιβλία: “Το μεγάλο βιβλίο της φύσης”, “Μια στάλα μέλι”, “Παιδί της φύσης” και “Στάσου, κοίτα: φέρε ηρεμία στην καθημερινότητά σου με 50 ιστορίες της φύσης”. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με αυτά που άκουσαν και ξεφύλλισαν αχόρταγα τα βιβλία. Με έκπληξη ανακάλυψαν τις κάρτες που ήταν κρυμμένες μέσα στα βιβλία, τις διάβασαν με προσοχή και έμαθαν πολλές πληροφορίες για τα ζωάκια που ζουν κάτω από τα πόδια μας.

Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες με τα ονόματα των ζώων: τυφλοπόντικες, γαιοσκώληκες, μυρμήγκια, ονίσκοι και αλεπούδες. Τους δόθηκαν κουτιά, υλικά της φύσης, χάρτινα ρολά, χαρτί, χρώματα και, με την καθοδήγηση του εμψυχωτή, ξεκίνησαν να δημιουργούν. Συνεργάστηκαν ακούραστα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν πέντε υπέροχες τρισδιάστατες κατασκευές που έγιναν καταφύγια για ζωάκια και έντομα.

Το πάνω μέρος των κουτιών διακοσμήθηκε με ξερά κλαδιά, χόρτο και φύλλα, ενώ οι γύρω πλευρές ζωγραφίστηκαν με τοπία της φύσης. Το εσωτερικό των κουτιών ζωγραφίστηκε με σκούρα χρώματα, δημιουργώντας υπόγειες στοές και λαγούμια. Τα ζωάκια που τοποθετήθηκαν μέσα, είτε ζωγραφίστηκαν είτε δημιουργήθηκαν από πλαστελίνη. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό, σαν να είχε δημιουργηθεί από έμπειρους αρχιτέκτονες.

Πέρασαν δύο ώρες γεμάτες απίστευτη δημιουργία, επιδεικνύοντας υπομονή και επιμονή για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο τέλος, δανείστηκαν βιβλία για να μελετήσουν πιο διεξοδικά τη ζωή κάτω από τα πόδια μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Λέτσιο για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης που με αγάπη, υπομονή και μεράκι πραγματοποίησε.

Επίσης, ευχαριστούμε την Καλλιόπη Παπαβασιλείου την πλέον απαραίτητη βοηθό μας στις καλοκαιρινές δράσεις.

Τέλος, ευχαριστούμε  το ζαχαροπλαστείο Zoomserie για την απλόχερη προσφορά κουτιών που χρειαστήκαμε για τη δράση.

Υλοποίηση: Χρήστος Λέτσιος
Συντονισμός Δράσης: Θεολογία Ταρλατζή

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ