ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σπουδές στις Επιστήμες Αποκατάστασης: Χτίζοντας το μέλλον της Υγείας και Ευεξίας

Πλέον, οι επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο της αποκατάστασης, έχουν το δικό τους διακριτό ρόλο στην υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αποκατάστασης, όντας απαραίτητοι όχι μόνο για τη βελτίωση της υγείας αλλά και για τη διατήρησή της αλλά και της πρόληψης, αφού βοηθούν τους ανθρώπους πριν και με στόχο να αποφύγουν προβλήματα.

Με νέες πρακτικές, συνδυαστικές θεραπείες, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, οι επιστήμονες αποκατάστασης αποκτούν τη σημαντικότερη αναγνώριση που είχαν ποτέ, σε διεθνές επίπεδο.

Η ζήτηση για Φυσικοθεραπευτές είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδα – ενδεικτικά το βρετανικό σύστημα υγείας υπολογίζεται ότι χρειάζεται 12 χιλιάδες νέους φυσιοθεραπευτές για να καλύψει τις ανάγκες του.

Αλλά και για την ειδικότητα των Λογοθεραπευτών η αύξηση εκτιμάται ότι θα φτάσει το 21% έως το 2031, με τις δομές υγείας και τις σχολικές και άλλες μονάδες να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι επαγγελματίες.

Πτυχίο Φυσικοθεραπείας στην Κύπρο

Τι σημαίνει να είσαι ένας καλά καταρτισμένος φυσιοθεραπευτής; Αν τα θέλω σου σε οδηγήσουν τελικά στο να σπουδάσεις Φυσικοθεραπεία, καλό είναι να γνωρίζεις τι να προσέξεις, επιλέγοντας πρόγραμμα σπουδών. Διότι, η σύγχρονη Φυσιοθεραπεία:

  • Δίνει έμφαση στην απόλυτα εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενή, αναπτύσσοντας μια προσωπική σχέση στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον επαγγελματία υγείας.
  • Αξιοποιεί νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της επαυξημένης πραγματικότητας, της εξ αποστάσεως υποστήριξης, και της τεχνητής νοημοσύνης,
  • Συνδυάζει τις τεχνολογίες αυτές με τη χρήση εξοπλισμού, από “απλές” φορετές συσκευές (wearables) που παρέχουν δεδομένα σε ζωντανό χρόνο, έως τρισδιάστατη εκτύπωση και εργαλεία ρομποτικής, που βοηθούν στην ακρίβεια των ασκήσεων και την αποτελεσματικότητα της επαγγελματικής παρέμβασης.
  • Φροντίζει για την ισορροπία μεταξύ σωματικής και πνευματικής ευεξίας, θέτοντας ως προτεραιότητα την αυτοφροντίδα και την πρόληψη.

Χρειάζεσαι λοιπόν ένα πανεπιστήμιο που να σε προετοιμάζει κατάλληλα για τις ανάγκες και απαιτήσεις του κλάδου. Το Πτυχίο Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) συνδυάζει και το επιστημονικό υπόβαθρο και την κλινική εκπαίδευση και πρακτική, ώστε να αποφοιτήσεις έτοιμος και έτοιμη να ασκήσεις το επάγγελμά σου:

  • Είναι το 1ο Πτυχίο φυσικοθεραπείας που προσφέρθηκε στην Κύπρο με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (World Confederation for Physical Therapy) και έχει πλήρη πιστοποίηση από τους επίσημους φορείς σε Κύπρο και Ελλάδα.
  • Αξιοποιεί τις συνεργασίες του EUC με νοσοκομεία, κέντρα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης, αθλητικά σωματεία και άλλους φορείς, για πρακτική άσκηση.
  • Από τη στιγμή που θα πάρεις το πτυχίο σου εξασφαλίζεις άδεια άσκησης επαγγέλματος με την εγγραφή σου στο μητρώο Φυσιοθεραπευτών.

Σπουδές Λογοθεραπείας ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Αν προτιμάς αν δουλέψεις με “όπλα” το Λόγο και τη Γλώσσα, τότε η επιλογή σου δεν είναι άλλη από Σπουδές Λογοθεραπείας. Ως επαγγελματίας Λογοθεραπευτής, θα είσαι σε θέση να βοηθήσεις τους ανθρώπους να ξεπεράσουν εμπόδια στην έκφραση, την καθημερινή επικοινωνία, ή ακόμα και σε απλές διεργασίες, όπως το να πάρουν το γεύμα τους.

Για να το πετύχεις, όμως, πρέπει να έχεις την κατάλληλη εκπαίδευση, θεωρητική και κλινική. Μην ξεχνάς ότι θα κληθείς να εργαστείς, ενδεχομένως, με ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, ή παιδιά, με αποτέλεσμα να πρέπει να δείξεις ευελιξία, προσαρμοστικότητα, υπομονή και δυνατότητα έξυπνης εφαρμογής των λογοθεραπευτικών μεθόδων και πρακτικών.

Το Πτυχίο Λογοθεραπείας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα σε καλύψει απόλυτα σε αυτό, καθώς:

  • Θα αποκτήσεις απτή εμπειρία μέσα από 3 εξάμηνα πρακτικής στην πρότυπη Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής του πανεπιστημίου, όπου θα είναι συνεχώς στο πλευρό σου έμπειροι Λογοθεραπευτές. Θα λάβεις μέρος σε πραγματικές κλινικές συνεδρίες, στο πλαίσιο των εξαιρετικών υπηρεσιών διάγνωσης και θεραπείας που προσφέρει η Κλινική πάνω από 12 χρόνια σε παιδιά και ενήλικες.
  • Θα εξοικειωθείς όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία και θεματικές που χρειάζεσαι, όπως είναι η αναπτυξιακή ψυχολογία, οι γλωσσικές διαταραχές, η ακουολογία, η νοηματική γλώσσα, η νευροανατομία, η δυσλεξία κλπ.
  • Θα έχεις πλήρη αναγνώριση ως πτυχιούχος Λογοθεραπευτής από τον Σύνδεσμο Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων της Κύπρου.

Πέρα από το Πτυχίο, το EUC έχει εμβαθύνει ιδιαίτερα στον κλάδο, προσφέροντας Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Λογοπαθολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών των Πτυχίων Φυσικοθεραπείας και Λογοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy  και στο 00357 22713000.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ