ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024 – Σύννεφο-ιστορίες!

Οι «Σύννεφο-ιστορίες» φιλοξενήθηκαν στη βιβλιοθήκη και μας τις αφηγήθηκε ο αρχαιολόγος Σωτήρης Ραπτόπουλος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών. Τα παιδιά τις αφουγκράστηκαν με περίσσιο ενδιαφέρον, αποκόμισαν πληροφορίες για τα είδη των νεφών και τα σχήματά τους, άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη και δημιούργησαν.

Εμπνεύστηκαν από την ομορφιά της φύσης που αντικατοπτρίζεται στα σύννεφα τα οποία δεσπόζουν στον ουρανό.

Αρχικά, ο Σωτήρης τους έκανε μια παρουσίαση με power point με τα σύννεφα και τις περιγραφές τους. Σύννεφα που μοιάζουν με βαμβάκι, με πέπλο, που φέρουν το σχήμα λόφου ή πύργου. Σύννεφα που φέρνουν χιόνι, βροχή, καταιγίδες. Σύννεφα με περίπλοκα ονόματα σαν γλωσσοδέτες, όπως Θυσανοσωρείτες, Μελανοστρώματα, Σωρειτομελανίες κ.α. Την παρουσίαση συνόδευαν τραγούδια και ποιήματα που περιείχαν μέσα τους τη λέξη σύννεφα!

Αξιοποιώντας τα ερεθίσματα που έλαβαν δημιούργησαν υπέροχα κολλάζ με χαρτόνια, βαμβάκι, γυαλιστερά χαρτιά. Κολλάζ όπου τα σύννεφα με περίτεχνους σχηματισμούς είχαν κυρίαρχη θέση! Τις δημιουργίες τους συμπλήρωσαν με κειμενάκια ή ποιήματα για τα σύννεφα, που προκάλεσαν τον θαυμασμό μας!  Μια μικρή φίλη της βιβλιοθήκης ζήτησε από τα σύννεφα να την αφήσουν να πατήσει πάνω τους, για να γυαλίσει τα αστεράκια που έχασαν τη λάμψη τους λόγω της συννεφιάς!

Η δράση έκλεισε με ζωγραφική προσώπου που την επιμελήθηκαν η Καλλιόπη, η Έλενα και ο ίδιος ο Σωτήρης! Έτσι, οι «Σύννεφο-ιστορίες» αποτυπώθηκαν στα χαρούμενα πρόσωπά τους. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε θερμά τον Σωτήρη Ραπτόπουλο, καθώς επί σειρά ετών συνδράμει στις δράσεις μας επιστρατεύοντας τις γνώσεις και τη συνέπειά του. Με τη δημιουργικότητα του χαρίζει ευχάριστα πρωινά στους νεαρούς μας φίλους! Επιπλέον, ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων για τη διαρκή προσφορά και στήριξη στις δράσεις μας!

Για ακόμα μία φορά αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δύο ξεχωριστά κορίτσια, την Ελένη και την Καλλιόπη, που από νεαρή ηλικία συνειδητοποίησαν την αξία του εθελοντισμού.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ