ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Καλοκαιρινή εκστρατεία – Δράση τώρα!

Δράση τώρα!

Στις 16/07 πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα καλοκαιρινό εργαστήρι στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης μας! Με την βοήθεια της καθηγήτριας Αγγλικής Φιλολογίας Ζωής Τσιάλτα τα παιδιά που συμμετείχαν συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος! Ο πλανήτης κινδυνεύει και σαν ενεργοί πολίτες οφείλουμε να φωνάξουμε « Δράση τώρα!».
Θέτοντας τα κατάλληλα ερωτήματα η Ζωή προσπάθησε να εισάγει τα παιδιά στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Συζήτησαν για τη διαφορά ανάμεσα στον καιρό και στο κλίμα, πώς εκδηλώνεται η κλιματική αλλαγή και πώς προκαλείται. Επιπλέον, με τη βοήθεια του power point τους βοήθησε να κατανοήσουν της δραματικές επιπτώσεις της, όπως το λιώσιμο των πάγων, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών, αλλά και να εμπεδώσουν τρόπους δράσης, όπως η ανακύκλωση, η προστασία των δασών και η έλλογη χρήση των φυσικών πόρων που εξαντλούνται.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν δύο ομάδες και έπαιξαν ένα παιχνίδι ρόλων. Η μία ομάδα, που ήταν των ενηλίκων, υποστήριζε ότι είναι αργά για την λήψη μέτρων, όμως η δεύτερη ομάδα, αυτή των παιδιών, διαφωνούσε και πρότεινε τρόπους, ώστε η κατάσταση να γίνει αναστρέψιμη. Το παιχνίδι οδήγησε σε εποικοδομητικό διάλογο και στο συμπέρασμα ότι ο καθένας χώρια, ακόμα κι ο πιο απαισιόδοξος, και κατά συνέπεια όλοι μαζί μπορούμε να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής κατάστασης.

Έπειτα, σε κόλλες Α4 ζωγράφισαν τους τρόπους δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος κι έγραψαν τις ενέργειες που μπορεί να κάνει ο κάθε ένας από εμάς, ώστε να επιβραδυνθεί η κλιματική αλλαγή. Τα έργα τους τοποθετήθηκαν στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης μας. Κατά τη διάρκεια της δράσης η Ζωή είχε προετοιμάσει κι ένα πείραμα για να κατανοήσουν τα παιδιά το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μέσα σε μια πλαστική σακούλα τοποθέτησε ένα θερμόμετρο χώρου. Ο αέρας μέσα στη σακούλα θερμαίνεται, αλλά δεν μπορεί να πάει πουθενά και η θερμοκρασία
αυξάνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Γη.

Ευχαριστούμε θερμά την Ζωή που ακόμα μια χρονιά συμμετείχε στην καλοκαιρινή μας εκστρατεία. Μας βοηθάει με τον καλύτερο τρόπο, προσφέρει στα παιδιά όμορφες εμπειρίες στηρίζοντας τις δράσεις μας με ευχάριστη διάθεση και μεράκι! Για ακόμα μια φορά συμμετείχαν και η Ελένη Τσεβεκίδου και η Καλλιόπη Παπαβασιλείου που πλέον αποτελούν βασικά μέλη της ομάδας μας και τις ευχαριστούμε πολύ!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ