![](https://grevenamedia.gr/wp-content/uploads/2015/01/6-1.jpg)
![](https://grevenamedia.gr/wp-content/uploads/2015/01/5-1.jpg)
![](https://grevenamedia.gr/wp-content/uploads/2015/01/2-1.jpg)
![](https://grevenamedia.gr/wp-content/uploads/2015/01/1-1.jpg)
Δυτική Μακεδονία: Συμμετοχή της Σχολής Γεωπονίας στην αξιοποίηση πορτοκαλιού για παραγωγή ζωοτροφών
![](https://grevenamedia.gr/wp-content/uploads/2024/03/axiopoiisi_portokaliou_sxoli_geoponias.jpg)
Κυκλοφόρησε το βίντεο όπου παρουσιάζεται η αξιοποίηση υποπροϊόντων της βιομηχανίας παραγωγής χυμών (πορτοκάλι) για την παραγωγή βελτιωμένων συστατικών ζωοτροφών για μικρά μηρυκαστικά (πρόβατα) στο οποίο συμμετέχει και η Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.
Η μελέτη πραγματοποιείται στην Ελλάδα και παρουσιάζεται η μετατροπή της πρώτης ύλης (φλούδες πορτοκάλι) σε ζωοτροφή, η ενσωμάτωση της στο σιτηρέσιο, η μέτρηση της γαλακτοπαραγωγής και τέλος η παρασκευή γιαουρτιών και ο έλεγχος των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.
Πηγή: ertnews.gr
- Προηγούμενο Οι τοπικοί πολλαπλασιαστές του δικτύου Eurodesk στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου για τη διεξαγωγή των Euroclasses
- Επόμενο Σε τι τιμές θα κυμανθεί ο μπακαλιάρος της 25ης Μαρτίου