Πανελλαδικές: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις
Πανελλαδικές: «Κάποιες σχολές υψηλής ζήτησης μπορεί να έχουν φέτος ανοδική τάση, ίσως και αυτές που ήταν πολύ χαμηλές αλλά δεν θα δούμε ανατροπές στο σύνολο των σχολών», εκτιμά ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr.
Όπως μας είπε, οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είχαν σαφή θέματα, διαβαθμισμένης δυσκολίας για καλά προετοιμασμένους, με κάποιες μεμονωμένες δυσκολίες, γεγονός όμως που δεν φαίνεται να επηρεάζει σε ιδιαίτερο βαθμό τη γενική εικόνα, καθώς αυτή είναι ανάλογη της περσινής.
“Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά έχουν γράψει καλά, καθώς ήταν μια απαιτητική σχολική χρονιά, απ’ όλες τις απόψεις”, τονίζει ο κ.Βαφειαδάκης.
Τα “εύκολα” και τα “δύσκολα”
Σε πολλά μαθήματα υπήρχαν αναμενόμενα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, ακόμα και στα Μαθηματικά, στη Χημεία, την Πληροφορική και τα Λατινικά. Κάποιες δυσκολίες είχαμε στα Αρχαία Ελληνικά και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Άλλες εκτιμήσεις, λένε ότι στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, οι επιδόσεις των μαθητών δεν είναι οι αναμενόμενες.
Ενώ τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας κάλυπταν ευρύ φάσμα ύλης για καλά διαβασμένους.
Η πρώτη εκτίμηση των βάσεων λέει για μια σταθερότητα στο πρώτο και το δεύτερο πεδίο, ενώ στο τρίτο πεδίο μικρή πτώση στις υψηλές βαθμολογίες και μικρή άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές του τέταρτου πεδίου. Ακόμη όμως αυτή η εικόνα είναι πρώιμη.
Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.
Μέχρι Δευτέρα, 17 Ιουλίου, θα έχουν διορία οι υποψήφιοι να υποβάλουν το Μηχανογραφικό 2023 για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή τους σε Δημόσια ΙΕΚ.
- Προηγούμενο Αρκούδα κόβει βόλτες σε χωριό στα Τρίκαλα
- Επόμενο Τι είναι η μελατονίνη και τι να προσέξετε κατά τη λήψη συμπληρωμάτων;