AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Πάσχα»

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα», μια πρωτοβουλία του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που έχει στόχο να μπορούν να βρουν οι καταναλωτές προϊόντα που παραδοσιακά καταναλώνονται στο πασχαλινό τραπέζι σε φθηνότερες τιμές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, το «καλάθι» που θα ισχύσει την περίοδο του Πάσχα, και θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου, θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 15 Απριλίου θα διαρκέσει επίσης το «καλάθι του νονού» που περιλαμβάνει λαμπάδες, παιχνίδια, αλλά και μία σειρά από πασχαλινά προϊόντα.

«Κάναμε πολύ μεγάλη συζήτηση και με αρκετούς παραγωγούς αλλά και με τα σούπερ μάρκετ, για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι, το οποίο έχει πρωτόλεια αύξηση σε σχέση με πέρσι». Ο στόχος όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι η τιμή του αρνιού «να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», επισημαίνοντας ωστόσο τη μικρή παραγωγή που υπάρχει φέτος αλλά και τις μεγάλες εξαγωγές που έγιναν για το Πάσχα των Καθολικών.

Από την πλευρά των κτηνοτρόφων υπάρχουν αντιδράσεις, επισημαίνοντας από τη μία το υψηλό κόστος παραγωγής (το κόστος παραγωγής ανά κιλό αμνοεριφίου ξεπερνάει τα 9 ευρώ το κιλό) και από την άλλη προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ότι δεν σκόπευε να βάλει στο «καλάθι» το αρνί και το κατσίκι.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σημείωσαν ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, «δήλωσε πως στο καλάθι του Πάσχα θα ενταχθούν και τα αμνοερίφια. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι έχει έρθει σε διαβούλευση με κτηνοτρόφους, ενώ δεν έχει έρθει σε καμία επαφή με τα πανελλήνια όργανα των κτηνοτρόφων, ούτε και των κρεοπωλών. Αποδεικνύει έτσι για ακόμη μια φορά ότι δεν σέβεται τα θεσμικά εκλεγμένα όργανα, ενώ τίθεται και το ερώτημα με ποιους ακριβώς διαβουλεύτηκε».

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015