ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εν αναμονή της επιδότηση για το κόστος θέρμανσης βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Δ. Μακεδονίας

Την αγωνία τους για το κόστος της θέρμανσης για τις επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία, καταδεικνύουν τα Επιμελητήρια και επαγγελματικοί φορείς της περιοχής, στέλνοντας σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας να υπάρξει αποτέλεσμα τρεισήμισι μήνες μετά τις σχετικές επαφές που είχαν γίνει στο Υπουργέιο, οπότε και το υπουργείο είχε πει στους φορείς ότι θα προχωρήσει σε σχετικό κονδύλιο, ωστόσο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Στην επιστολή, τονίζεται ότι η πρώτη επαφή φορέων της Δ. Μακεδονίας με τον κ. Παπαθανάση είχε γίνει πριν τρεισήμισι μήνες στο γραφείο του, με θέμα την επιδότηση των επιχειρήσεων για το κόστος θέρμανσης και ως σήμερα δεν υπάρχει αποτέλεσμα, με τις επιχειρήσεις εναγωνίως να αναμένουν την βοήθεια του κράτους. Σημειώνεται επίσης ότι γνωρίζοντας ότι το υπουργείο υποστηρίζει το αίτημά τους, ωστόσο έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα Επιμελητήρια Καστοριάς, Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς, η Ένωση Ξενοδόχων Καστοριάς, οι Λογιστές Καστοριάς, καθώς και ο Σύλλογος Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς.

Επίσης, παραθέτεται σύντομο ιστορικό των επαφών που έχουν γίνει, από την πρώτη σύσκεψη στις 29 Νοεμβρίου, οπότε και ο κ. Παπαθανάσης είχε αποφασίσει, όπως τονίζεται, να συντονιστεί το κυβερνητικό επιτελείο με σκοπό την έκδοση προγράμματος χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις. Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη στις 6 Δεκεμβρίου παρουσία και του οικονομικού επιτελείου, όπου και τονίστηκε ότι το αυξημένο κόστος για την θέρμανση και την ηλεκτροδότηση οδηγούν σε λουκέτα και απόγνωση.

Έκτοτε έγιναν και άλλες συσκέψεις παρουσία τοπικών βουλευτών για την εξειδίκευση των μέτρων και του τρόπου έκτακτης ενίσχυσης των πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά, ενώ το οικονομικό επιτελείο (κ. Βεσυρόπουλος), δήλωσε ότι αφού έχει επεξεργαστεί όλες τις παραμέτρους θα κληθούν οι δικαιούχοι να καταθέσουν την αίτηση για την ενίσχυσή τους. Αναλόγως με τον αριθμό των αιτήσεων θα κυμανθεί και το εύρος της ενίσχυσης της κάθε επιχείρησης.

Έκτοτε αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. Να σημειωθεί πως η επιστολή κοινοποιείται επίσης σε όλα τα αρμόδια υπουργεία, καθώς και τους τοπικούς βουλευτές της Δ. Μακεδονίας.

Σύντομο ιστορικό

29 Νοεμβρίου 2022

Σύσκεψη με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση. Παρόντες βουλευτές, Επιμελητήρια και παραγωγικοί φορείς της Δυτικής Μακεδονίας Μοναδικό θέμα της σύσκεψης η επιδότηση των επιχειρήσεων τ λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, που τον φετινό χειμώνα επιδεινώνεται από το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Μετά από μια πλήρη και εμπεριστατωμένη εισήγηση από όλους τους παρευρισκόμενους, ο Υπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση για την κρισιμότητα της κατάστασης. Άμεσα αποφάσισε τον συντονισμό κυβερνητικών στελεχών

6/12/ 2022

Σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη την με την συμμετοχή των Υπουργών κ.κ Σταϊκούρα, Σκυλακάκη, Σκρέκα και Σκέρτσου. Οι Βουλευτές της Ν.Δ κ. Ζ. Τζηκαλάγιας και Γ. Αντωνιάδης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Αθ. Φωλίνα ανέλυσαν, επεξήγησαν μετά 1,5 ώρα διαλογική συζήτηση τους τρεις Υπουργούς μαζί με τα παρευρισκόμενα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, πως η  επιχειρηματικότητα στην Δυτική Μακεδονία δοκιμάζεται σκληρά. Το αυξημένο κόστος για την θέρμανση και την ηλεκτροδότηση οδηγούν σε λουκέτα και απόγνωση.

10/1/2023

Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη. Συμμετείχαν οι Βουλευτές Καστοριάςκ .Ζ. Τζηκαλάγιας, Φλώρινας κ. Ι. Αντωνιάδης και Κοζάνης κ.Γ. Αμανατίδης. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εξειδίκευση των μέτρων και του τρόπου έκτακτης ενίσχυσης των πολύμικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω της πραγματοποιούμενης απολιγνιτοποίησης στην Δυτική Μακεδονία. Οι αποφάσεις, οι τελικές ανακοινώσεις και η εκταμίευση της βοήθειας θα γίνει με συντονισμό των αρμόδιων Υπουργών Περιβάλλοντος κ. Κ.Σκρέκα και Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση.

22 – 23 /02/2023

Συνεχείς συσκέψεις Βουλευτών Δυτικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας, την Τετάρτη22/02/2023 με τον κ. Σκυλακάκη Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και την Πέμπτη 23/02/2023με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο για το θέμα της ενίσχυσης των μαγαζιών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Οι συσκέψεις είχαν ως στόχο την εξεύρεση του τρόπου καταβολής του ποσού των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων. Αποφασίστηκε να αναλάβει ο κ. Βεσυρόπουλος όλη τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατανομή .ΟΙ Βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Βεσυρόπουλο ότι προ δεκαημέρου περίπου ότι ο κ. Σκρέκας υπέγραψε το ποσό των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων για την ενίσχυση των μεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε ότι αφού έχει επεξεργαστεί όλες τις παραμέτρους θα κληθούν οι δικαιούχοι να καταθέσουν την αίτηση για την ενίσχυσή τους. Αναλόγως με τον αριθμό των αιτήσεων θα κυμανθεί και το εύρος της ενίσχυσης της κάθε επιχείρησης.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ