Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Φιλοζωικά νέα: Έτσι σώσαμε τα 36 άγρια άλογα των Γρεβενών. Συνεργαστήκαμε άψογα με τους δυο φιλοζωικούς συλλόγους των Γρεβενών. Η δήλωση της δικηγόρου Χ. Ζέρβα

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία -ΠΦΠΟ ,σταθερά και αδέσμευτα στοχοπροσηλωμένη στη προστασία και τα δικαιώματα των μη ανθρώπινων ζώων,έδωσε πάλι με την υπευθυνότητα, το δυναμισμό και το ρεαλισμό, που την διακρίνει , μια ακόμη μάχη για να σωθούν από τη προδιαγεγραμμένη και προμελετημένη σφαγή τα 36 άλογα στα Γρεβενά.

Ήταν μια δύσκολη μάχη αλλά από τη πρώτη στιγμή διαβεβαιώσαμε  τους φιλοζωικούς των Γρεβενών, Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών και Δράση Δεσκάτης, που δεν είχαν εμπειρία τέτοιων δύσκολων καταστάσεων, οτι τα άλογα πρέπει να σωθούν και όντως σώθηκαν.

Η πρώτη φάση, η δικαστική, έληξε με πλήρη επιτυχία υπέρ των ζώων, τα οποία “πήραν ” χρόνο και παράτασης της ζωής τους. Γιατί το καλά μελετημένο σχέδιο του Δήμου ήταν να δοθούν έναντι 1.500 αργυρίων σε άτομα, που τα προόριζαν για σφαγή.

Η ΠΦΠΟ ήταν σε συνεχή επαφή και δίπλα στα παιδιά των συλλόγων και με συμβουλές για την τακτική που θα έπρεπε να ακολουθηθεί ,αλλά και με ενέργειες κάθε είδους  έπαιξε ένα καθοριστικό ρόλο στην θετική έκβαση της υπόθεσης ,που δεν ήταν τίποτα άλλο από τη σωτηρία των ζώων .

Συνεργάστηκε άψογα και συντονισμένα  με το σύλλογο Ιππόθεσις ,που προχώρησε και σε δικές του ενέργειες, αλλά  και συντονισμένα μαζί μας .Ιδιαίτερα θα αναφερθούμε στη συνδρομή και συμβολή στο αποτέλεσμα των οργανώσεων  Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι -Γαιδουροχώρα , Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών -ΕΣΠΙ και  Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού.

Όλοι μαζί μέσα από μια υποδειγματική συνεργασία κάναμε πράξη το “Εν τη Ενώσει η Ισχύς” .

Και νικήσαμε 

Η ΠΦΠΟ ήταν σε καθημερινή επαφή με την καθόλα εξαιρετική Δικηγόρο κα  Χριστίνα Ζέρβα ,που επιλέχτηκε από τους φιλοζωικούς Γρεβενών, κουβεντιάζοντας βήμα βήμα τις κινήσεις μας .

Ο Δήμος Γρεβενών και το δημοτικό συμβούλιο, αφού πήρε την θλιβερή και επονείδιστη απόφαση να θυσιάσει 36 ζώα και προχώρησε στο πλειστηριασμό ή την “εκποίησή ” τους και ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες όλες αυτές τις ημέρες , που τα έχει αιχμαλωτίσει στο χώρο που βρίσκονται τώρα, τα  φρόντιζε και κυρίως σίτιζε πλημμελώς, ξαφνικά μεταλλάχτηκε και έγινε φιλόζωος .

Όταν είδε τη γενικευμένη κατακραυγή, που φυσικά δεν την περίμενε, που προκλήθηκε από  τους γραφικούς φιλόζωους, που ανέδειξαν το θέμα  και από χιλιάδες πολίτες, υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.

Αντί όμως να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις πράξεις και παραλείψεις του, εις βάρος απολύτως συναισθανομένων ζώων, πρώτον οικειοποιήθηκε την σωτηρία των ζώων αναφωνώντας φάλτσα, οτι αυτός ανέστειλε τον πλειστηριασμό, προβαίνοντας σε αλλοίωση των γεγονότων με σκοπό να μειώσει την κατακραυγή  αλλά και για να επωφεληθεί πολιτικά ,και δεύτερον ενδύθηκε το φιλοζωικό μανδύα, που του έπεφτε όμως ξένος  πάνω του.

Στη  χθεσινή δικαστική μάχη προσπάθησε μέσω του δικηγόρου του να μας “κοροϊδέψει”  (γενικά τόχουν αυτό οι πολιτικοί μας), ώστε να υποχωρήσουμε , να τελειώσει η δίκη χωρίς απόφαση δικαστηρίου, που να ακυρώνει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που ήταν το αίτημα της προσφυγής μας.

Έτσι η απόφαση για πλειστηριασμό του δημοτικού συμβουλίου θα παρέμενε ενεργή και θα παρήγαγε  αποτελέσματα , όπως για παράδειγμα ένα νέο πλειστηριασμό σε λίγες μέρες.

Η Δικηγόρος ενημέρωσε πάραυτα την ΠΦΠΟ για τα αποκρουστικά αυτά σχέδια του Δήμου και αποφασίστηκε οτι πρέπει να προχωρήσει η δικαστική διαδικασία και το δικαστήριο να πάρει απόφαση ακυρώνοντας την κατάπτυστη απόφαση του Δήμου και του δημοτικού συμβουλίου.

Ο φυσικός δικαστής σκεπτόμενος σύννομα ακύρωσε την εντελώς παράτυπη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου βάζοντας ένα οριστικό τέλος στα σχέδια του φιλόζωου δημάρχου .

Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να εκφράσει και καταδικάσει την επονείδιστη  τακτική του Δήμου Γρεβενών.

Η φιλοζωική κοινότητα ενωμένη πέτυχε μια μεγάλη νίκη υπερ της Ζωής η  δε απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης παράγει πλέον δεδικασμένο, χρήσιμο και σε άλλες υποθέσεις.

Ο αγώνας μας πλέον συνεχίζεται σε ένα άλλο πια επίπεδο, αυτό της φιλοξενίας και της υιοθεσίας αυτών των υπερήφανων και όμορφων ζώων , ώστε να ζήσουν τη ζωή τους , όπως τους αξιζει .

Ζητάμε τη βοήθεια όλων, ώστε τα άλογα να φύγουν το συντομότερο δυνατό, από το χώρο που βρίσκονται κλεισμένα σε φιλοξενίες και υιοθεσίες απόλυτα ελεγχόμενες και με την εποπτεία των τοπικών φιλοζωικών συλλόγων, που τόσο καιρό ο Δήμος τους απαξίωνε και τους “έγραφ娔 κανονικά αλλά ξαφνικά τους αγάπησε και αυτούς.

Η ΠΦΠΟ καταδικάζει επίσης την πλήρη διαστρέβλωση και απόκρυψη της πραγματικότητας  από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ αλλά και τη προσπάθεια  των γνωστών ατόμων να καπηλευτούν τον αγώνα άλλων.

Τέλος η ΠΦΠΟ  αισθάνεται την  ανάγκη να ευχαριστήσει κατ’ αρχήν το σύλλογο  Ιππόθεσις, που μαζί καταθέσαμε την προσφυγή και τη Πρόεδρό του Ρόζα Ρούσσου για την άψογη και συναγωνιστική συνεργασία μας και φυσικά την Τατιάνα Παπαμόσχου από το Ελληνικό Κέντρο για το Γαιδούρι-Γαιδουροχώρα , τον Θανάση Χελιώτη από τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών -ΕΣΠΙ και το Κώστα Σισμανίδη ,Πρόεδρο της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Αττικής κ Σαρωνικού ,που  άξια και συναγωνιστικά συνέβαλαν στο θετικό αυτό αποτέλεσμα .

Φυσικά ευχαριστεί απο καρδιάς τους δυο φιλοζωικούς συλλόγους Γρεβενών για τις δικιές τους προσπάθειες και το δικό τους αγώνα, συντονισμένο με όλους τους παραπάνω φορείς. Χωρίς αυτούς το θέμα θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στα ψιλά γράμματα κ κανείς μας να μην το πάρει είδηση .Η συνεργασία τους μαζί μας υποδειγματική .

Ευχαριστούμε επίσης το zoosos.gr για την δημοσιότητα που έγκαιρα έδωσε στο θέμα .

Συνειδητά  αφήνουμε για το τέλος τη Δικηγόρο μας κα  Χριστίνα Ζέρβα γιατί αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Χάρη στην επιστημονική της αρτιότητα , την διορατικότητά της  για το colpo grosso του Δήμου  κ την εμπειρία της χειρίστηκε άψογα το νομικό κομμάτι της υπόθεσης  αλλά και συνεργάστηκε μαζί μας  με τρόπο φιλικό, ευγενικό  και υπεύθυνο.

Και για του λόγου το αληθές η δήλωση της δικηγόρου μας  κας Χριστίνας Ζέρβα

                                                                   ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης συζητήθηκε σήμερα, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30 μ.μ. αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής (διά της υπ’ αριθμ. κατ. ΑΝ11/28.04.2022 αιτήσεως περί αναστολής) που να απαγορεύει κάθε πράξη εκτέλεσης των προσβαλλόμενων ( διά της υπ’ αριθμ. καταχ. ΠΡ85/28.04.2022 προσφυγής των Σωματείων με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» και « ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ – Παννελήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών» πράξεων), ήτοι (α) της υπ’ αριθμόν 43/2022 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, (β) της υπ’ αριθμόν πρωτ. 4.271/21.04.2022 Περίληψης Διακήρυξης Δημοπρασίας του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Γρεβενών, καθώς και πάσης άλλης αμέσως ή εμμέσως συναφούς, προγενέστερης ή μεταγενέστερης πράξεως ή παραλείψεως, και κυρίως τη μέλλουσα στις 3.5.2022 και περί ώρα 11:00-12:00 να διενεργηθεί πλειοδοτική δημοπρασία εκποίησης τριάντα (30) ανεπιτήρητων ζώων (ιπποειδών) στο Δημοτικό Κατάστημα (επί της οδού Πλατείας Ελευθερίας υπ’ αριθμόν 1) ενώπιον τριμελούς επιτροπής δημοπρασιών.

Κατά τη συζήτηση του αιτήματος ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Γρεβενών παρουσίασε νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου με σημερινή ημερομηνία, η οποία ακύρωνε την προγενέστερη αυτής (105/2022), δυνάμει της οποίας καταρτίστηκαν οι όροι και προϋποθέσεις διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας, οπότε επέμενε πως «η συζητήση του αιτήματος ήταν άνευ αντικειμένου και δε χρειαζόταν η κρίση του Δικαστηρίου».

Επιμείναμε και ζητήσαμε από τον φυσικό Δικαστή την κρίση του καθώς οι δύο πλευρές είχαμε παντελώς διαφορετική αιτιακή βάση και ισχυρισμούς., δηλαδή ζητούσαμε καταρχήν την ακύρωση των πράξεων ως μη νόμιμων. Κρίναμε μεγίστης σπουδαιότητας την απόφαση επί του ως άνω αιτήματός μας, καθώς η αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέμενε ενεργής και παρήγαγε έννομα αποτελέσματα (επί παραδείγματι θα μπορούσε την επόμενη εβδομάδα να προκαλέσει νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και να προκαλέσει νέα δημοπρασία).

Το δικαστήριο απεφάνθη στις 15:30 και από προφορική ενημέρωση της Γραμματέα, ως είθισται, αποφάσισε την απαγόρευση κάθε πράξης εκτέλεσης της υπ’ αριθμόν 43/2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, καθώς η πράξη περίληψης διακήρυξης δημοπρασίας είχε ακυρωθεί με τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τις κυρίες Εύη Κανιστρά, Νατάσσα Μπομπολάκη και Ρόζα Ρούσσου για την ευγενική διάθεση και απερίορστη εμπιστιοσύνη στο πρόσωπό μου.

Γρεβενά, 29.04.2022

Η πληρεξούσια δικηγόρος

Χριστίνα Ζέρβα

 

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ