Απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας: Πώς υποβάλλεται η αίτηση στο mobilefees.gov.gr- Τα 5 βήματα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας.
Το μέτρο αφορά τους νέους από 15 έως και 29 ετών και «πιάνει» τόσο τα συμβόλαια κινητής όσο και τα καρτοκινητά. Για την απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας απαιτείται μόνο μια αίτηση, αυτή της υπαγωγής στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και καρτοκινητής τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε).
Το Μη.Δ.Α.Τε. είναι το μητρώο δικαιούχων απαλλαγής τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας, το οποίο διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την επιχειρησιακή εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών.
Είναι ενδεικτικό ότι μετά την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας mobilefees.gov.gr είχαν υποβληθεί πάνω από 1.000 αιτήσεις για απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Μέχρι τις 7:30, σήμερα το πρωί, οι επιτυχείς αιτήσεις ήταν 21.784.
mobilefees.gov.gr: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Δικαιούχοι είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα από 15 έως 29 ετών που διαθέτουν αριθμό κινητού τηλεφώνου σε δίκτυο παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με έδρα στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος έως και την 31η Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.
Τα 5 βήματα για την απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας
Για τη σύνδεση στο mobilefees.gov.gr χρειάζονται οι κωδικοί Taxisnet και οι ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του δικαιούχου -τον δικό σας ή του ανήλικου τέκνου.
Τα 4 βήματα για την υποβολή της αίτησης είναι τα εξής:
Βήμα 1ο – Είσοδος με κωδικούς Taxisnet και εισαγωγή ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του αιτούντα
Βήμα 2ο – Εισαγωγή στοιχείων δικαιούχου
Βήμα 3ο – Επιλογή παρόχου, εισαγωγή αριθμού κινητού τηλεφώνου και εισαγωγή One Time Password (αποστέλλεται στο κινητό για την επιβεβαίωση του αριθμού)
Βήμα 4ο Ολοκλήρωση εγγραφής
Βήμα 5ο Προβολή και αποθήκευση της αίτησης
Για το δεύτερο βήμα, να σημειωθεί ότι αν η αίτηση αφορά σε ανήλικο δικαιούχο υπό τη επιμέλειά σας, επιλέγετε «Ανήλικο υπό την επιμέλειά σας». Στο πεδίο που εμφανίζεται, καταχωρίζεται ο ΑΜΚΑ/ΠΑΑΥΠΑ του ανήλικου δικαιούχου. Αμέσως μετά επιλέγουμε «συνέχεια».
Σε περίπτωση αλλαγής παρόχου, λόγω φορητότητας, το Μητρώο θα ενημερώνεται αυτόματα. Η στήλη «Κατάσταση αίτησης» στον πίνακα της εγγραφής σας θα εμφανίζει αρχικά την ένδειξη «Φορητότητα». Σε αυτό το στάδιο, η στήλη «Ενέργειες» παραμένει ανενεργή, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της φορητότητας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φορητότητας, η στήλη «Κατάσταση Αίτησης», θα εμφανίζει και πάλι την ένδειξη “Ενεργή”.
Πότε υποβάλλεται η αίτηση
Η εγγραφή στο Μητρώο -που ξεκίνησε από χθες- γίνεται με συγκεκριμένη σειρά, βάσει του λήγοντα του ΑΦΜ.
Συγκεκριμένα :
• 10 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 0
• 11 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 1
• 12 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 2
• 13 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 3
• 14 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 4
• 15 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 5
• 16 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 6
• 17 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 7
• 18 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 8
• 19 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 9.
- Προηγούμενο Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποιοι θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι από την 1η Φεβρουαρίου- Πότε θα λήγουν
- Επόμενο Ακίνητα: ΕΝΦΙΑ, φορολογία, δάνεια και άλλες 19 προκλήσεις για το 2022- Ειδικός της αγοράς εξηγεί