Κορωνοϊός: 3.565 νέα κρούσματα -9 θάνατοι, 121 διασωληνωμένοι
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.565 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τις τελευταίες 24 ώρες.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 121 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Ο αριθμός των κρουσμάτων, σήμερα, είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί εδώ και τρεις μήνες, όταν συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου είχαν καταγραφεί 3.789 κρούσματα.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.565, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 463.473 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 123 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.318 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.867 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 121 (59.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 89.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.765 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 136 (ημερήσια μεταβολή -3.55%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 121 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Πηγή: iefimerida.gr
- Προηγούμενο Γ. Κασαπίδης: Υπογράφτηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την Στήριξη της Επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Καστοριάς
- Επόμενο Κορωνοϊός: Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, 6 στην Π.Ε. Γρεβενών, 26 στην Κοζάνη, 3 στην Καστοριά και 16 στη Φλώρινα


























