ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης Γρεβενών: Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου στην πλατεία Αιμιλιανού

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 IOYNH 10:30 στη πλ. Αιμιλιανού

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη έρχεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. Η κυβέρνηση επιδιώκει να θεσμοθετήσει μια νομοθετική φαρέτρα, η οποία θα φέρνει σε ακόμη πιο πλεονεκτική θέση την εργοδοσία και θα δυσχαιράνει τις συνθήκες στις οποίες θα εργαζόμαστε. Το νέο Ν/Σ έρχεται σε συνέχεια με τα προηγούμενα (ασφαλιστικό, αναπτυξιακό) να καταργήσει το 8ωρο , την πληρωμή υπερωριών , την κυριακάτικη αργία και να φέρει την έμμεση απελευθέρωση των απολύσεων, ενώ παράλληλα επιδιώκει την ποινικοποίηση της απεργίας και τη διάλυση των σωματείων και των διαδικασιών τους.

Πιο συγκεκριμένα:

-Προβλέπει την περαιτέρω ελαστικοποίηση των ωραρίων, καταργώντας στην πράξη το 8ωρο και αυξάνοντας τις προβλεπόμενες υπερωρίες, οι οποίες μάλιστα θα πληρώνονται…με ρεπό!

-Καταργεί και με τη βούλα την κυριακάτικη αργία επεκτείνοντας την και σε περαιτέρω κλάδους.

-Δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να απολύει χωρίς αιτιολόγηση, με παράλληλη μείωση των συνεπειών του σε περίπτωση ακύρωσης της απόλυσης και δυνατότητα απαλλαγής από αποζημίωση απόλυσης. Επίσης θα γίνεται πιο εύκολο να πραγματοποιηθούν απολύσεις σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, μητρότητας ή και συνδικαλιστικής δράσης που αποτελούσαν ως τώρα κεκτημένο τους εργατικού κινήματος και προστατεύονταν από τον νόμο.

-Θεσπίζει Γενικό Μητρώο, στο οποίο θα πρέπει να εγγράφονται όλα τα σωματεία εργαζομένων και τα μέλη τους, στο οποίο θα έχει πλήρη έλεγχο και εποπτεία το κράτος. Εισάγεται στην ουσία η έννοια του ηλεκτρονικού φακελώματος σωματείων και εργαζομένων και ο ωμός εκβιασμός όσων δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις.

-Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο επί της ουσίας καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, το δυνατότερο μέσο διεκδίκησης και πίεσης προς κυβέρνηση και εργοδοσία, νομοθετώντας προσωπικό ασφαλείας στους χώρους εργασίας τις μέρες απεργίας και την απαγόρευση περιφρούρησης της.

-Με στόχο την διάλυση και τον ευτελισμό των διαδικασιών των σωματείων, εισάγεται το πλέον διαβλητό μοντέλο των ηλεκτρονικών διαδικασιών και ψηφοφοριών.

-Αντικαθιστά την επιθεώρηση εργασίας με μια ”Ανεξάρτητη Αρχή” η οποία θα συνδιαλέγεται με το κράτος και όχι με τα σωματεία των εργαζομένων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα και κατάφερνε να φέρνει νίκες σε μια πληθώρα εργασιακών χώρων.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εξουδετερώσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης, ώστε να νομιμοποιήσει ένα καθεστώς εργασιακής εκμετάλλευσης, εξαίρεσης από δικαιώματα και αξιοπρεπή μεταχείριση, απάνθρωπο, εξαντλητικό και επικίνδυνο για τη ζωή και την υγεία μας. Χτυπάει τα σωματεία και τις μαζικές διαδικασίες τους, γιατί μέσα από αυτά κατάφερναν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να πετυχαίνουν καλύτερους όρους δουλειάς απέναντι στις διαθέσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Ως Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γρεβενών με αίσθημα ευθύνης, καλούμε την κοινωνική πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας των Γρεβενών και κάθε ευσυνείδητο πολίτη να αντιληφθεί τη κρισιμότητα της κατάστασης και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας προδιαγράφει το κατάπτυστο νομοσχέδιο Χατζηδάκη και να κινητοποιηθεί αποφασιστικά με διαθέσεις κλιμάκωσης στο πλάι των κοινωνικών φορέων, των σωματείων, των συλλογικοτήτων και των οργανώσεων που κινούνται σε ρήξη με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό ξεπουλημένο συνδικαλισμό των ηγεσιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μέχρι να ανατρέψουμε αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα αλλά και την ίδια την κυβέρνηση που τόλμησε να το φέρει πατώντας στο σβέρκο μας και καταδικάζοντας έναν ήδη ρημαγμένο λαό και νεολαία στη φτώχεια, την ελαστική εργασία, τη μιζέρια και την μετανάστευση.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

ΘΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ