4η Σ.Η.Π.Ε. ημερίδα στη Θεσσαλονίκη
Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε την τέταρτη «στάση» του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων(ΣΗΠΕ) στο πλαίσιο της παρουσίασης της Πράξης που υλοποιεί για την κατάρτιση και την πιστοποίηση των εργαζομένων, τόσο του χώρου των ΜΜΕ και της επικοινωνίας εν γένει, όσο και ευρύτερα, για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.
Η 4η κατά σειρά Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΗΠΕ με θέμα «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ» έλαβε χώρα στον χώρο του Ξενοδοχείου Mediterranean Palace, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, δίνοντας την δυνατότητα στο σύνολο των ωφελούμενων του προγράμματος από την Βόρεια Ελλάδα να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία του προγράμματος, αλλά και να καταθέσουν την δική τους εμπειρία, εγείροντας μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πλούσια σε παραγόμενο αποτέλεσμα συζήτηση.
Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό, εν είδει καλωσορίσματος, του προέδρου του ΣΗΠΕ κ. Γιώργου Κατσαϊτη ο οποίος επέμεινε στην αξία αλλά και την αναγκαιότητα του διαλόγου μεταξύ των παρισταμένων και ωφελούμενων του προγράμματος επί του περιεχομένου και της υλοποίησης αυτού, ενώ ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός του Περιφερειακού Συμβούλου, εντεταλμένου σε θέματα καινοτομίας κ. Νικόλαου Τζόλλα, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ κ. Γιώργος Κατσαϊτης αποτέλεσε και τον πρώτο εισηγητή της Ημερίδας παρουσιάζοντας αναλυτικά τις επιμέρους ενέργειες της πράξης αλλά και τους εξ’ αρχής στόχους αυτής, για να ακολουθήσει η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Νατάσσα Βαφειάδου η οποία κατά την εισήγησή της εξειδίκευσε στα οφέλη που αποκόμισαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των ΜΜΕ και δη των Περιφερειακών ΜΜΕ από την συμμετοχή τους στην Πράξη, με ιδιαίτερη μνεία στους 60 και πλέον ωφελούμενους από την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης.
Πεδίο ανάπτυξης ένθερμου διαλόγου αναδείχθηκε η εισήγηση του κ. Δημήτρη Μπόμπολη, Εκπροσώπου της Αναδόχου Εταιρείας «ΣΑΡΩΝΙΣ ΑΤΕΒΕ» ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο και κυρίως στα πλεονεκτήματα της τηλεκατάρτισης στην σημερινή εποχή, εμμένοντας, δεδομένων και των υφιστάμενων λόγω κορωνοϊού συνθηκών, στις δυνατότητες που προσφέρει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σε εποχές «κρίσης», καθώς και η εισήγηση του κ. Ιωάννη Παντούλη, ο οποίος ως ωφελούμενος του προγράμματος κατέθεσε την δική του προσωπική εμπειρία από τα οφέλη του προγράμματος για να συντονίσει έπειτα την συζήτηση που ακολούθησε σε σχέση με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και το πως αυτή μπορεί και ήδη λειτουργεί προς όφελος των σύγχρονων εργασιακών μοντέλων και ευκαιριών.
Η συζήτηση συνεχίστηκε μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλλειμα, με την κ. Ελένη Διαφωνίδου, εκδότρια της Εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» Ξάνθης να παρουσιάζει τις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις αλλά και τους τρόπους δια μέσου των οποίων οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ και ευρύτερα μπορούν να προσαρμοστούν ευκολότερα σε αυτές.
Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.
Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικούς Πόρους.”
- Προηγούμενο Άμεσα επίδομα, απαλλαγή από εισφορές και τέλη στους επαγγελματίες της Εστίασης
- Επόμενο Μάσκα στο αυτοκίνητο: Ποιοι είναι οι συγγενείς α’ και β’ βαθμού που δεν είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν στο ΙΧ