Μοναδικό παγκοσμίως το μέλι Ολύμπου – Να συνεχιστεί η προσπάθεια ανάδειξης
Την ανάγκη ανάδειξης των μοναδικών ιδιοτήτων που έχει το μέλι Ολύμπου, οι οποίες έχουν πλήρως πιστοποιηθεί από την επιστημονική έρευνα, επισημαίνει με παρέμβασή του ο Θανάσης Παιδής. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κ. Παιδής συντέλεσε σημαντικά ώστε να δοθεί η εκκίνηση σ’ αυτήν την πορεία, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα είχε – και θα συνεχίσει να έχει – επαφές με τα μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Επαρχίας Ελασσόνας.
Υπογραμμίζεται ότι το εγχείρημα ανάδειξης όσων μπορεί να προσφέρει το μέλι Ολύμπου στον ανθρώπινο οργανισμό ξεκίνησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στόχος ήταν να προχωρήσει η έρευνα, η οποία θα παρέχει όλες τις επιστημονικές αποδείξεις ότι το μέλι Ολύμπου αποτελεί ένα μοναδικό προϊόν, σε παγκόσμιο επίπεδο, καθιστώντας το μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Ο Θανάσης Παιδής δηλώνει τα εξής: «Το μέλι Ολύμπου, το οποίο παράγεται με την άοκνη προσπάθεια των μελισσοκόμων στην ευρύτερη περιοχή τη Ελασσόνας, δεν είναι ένα απλό προϊόν. Αποτελεί ένα φαινόμενο, δώρο της Φύσης, με ιδιότητες ξεχωριστές. Επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν την αντιοξειδοτική και αντιβακτηριακή δράση που έχει, καθιστώντας το ένα φυσικό αντιβιοτικό με μεγάλη φαρμακευτική αξία. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά προκύπτουν από το οικοσύστημα του Ολύμπου, το οποίο προσδίδει στο μέλι όλες εκείνες τις ιδιότητες που το καθιστούν μοναδικό παγκοσμίως. Η δράση του μελιού Ολύμπου μπορεί να είναι ισχυρότερη ακόμα και από το μέλι Manuka, το οποίο παράγεται στη Νέα Ζηλανδία και διατίθεται για θεραπευτική χρήση ενώ πωλείται έως και 200 ευρώ το κιλό.
Τα “όπλα” που μας παρέχει η επιστημονική έρευνα θα πρέπει να οδηγήσουν στη συνέχιση της προσπάθειας για την ανάδειξη του μελιού Ολύμπου, γεγονός που θα αποδώσει τεράστια προστιθέμενη αξία στο συγκεκριμένο προϊόν. Αυτό για να συμβεί θα πρέπει να πραγματωθεί ο στόχος της κατοχύρωσης γεωγραφικής ένδειξης ειδικά για το μέλι από τον Όλυμπο.
Θα είμαστε πάντα κοντά στον δραστήριο Μελισσοκομικό Σύλλογο Επαρχίας Ελασσόνας και στους μελισσοκόμους της περιοχής ώστε να υλοποιηθεί το όραμα που θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.
- Προηγούμενο Πρωτοβουλία ενάντια στη ”πράσινη ανάπτυξη” και τα αιολικά στα Γρεβενά
- Επόμενο Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα των επιχειρήσεων