Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018
“ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Θεμέλιο Ζωής”
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 τον 9ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας.
Ο Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός είναι μία ετήσια γιορτή για την πρωτοβουλία των μητέρων να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο.
Δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα πρέπει να θηλάζει και πρέπει να θηλάζει δημόσια.
Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να μπορεί να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.
Για τα Γρεβενά τη διοργάνωση έχει αναλάβει για 5η χρονιά η ομάδα Γρεβενά: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας https://www.facebook.com/groups/thilasmosgrevena/
Η εκδήλωση, που όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, απευθύνεται σε όλους όσους υποστηρίζουν τον μητρικό θηλασμό, μητέρες θηλάζουσες ή πρώην θηλάζουσες, εγκύους, συγγενείς και φίλους.
Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 – 7 Αυγούστου.
Στην Ελλάδα ο εορτασμός αυτός πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Το σύνθημα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (WBW) για το 2018 είναι ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Θεμέλιο Ζωής. Σ’ έναν κόσμο γεμάτο ανισότητα, κρίσεις και φτώχεια, ο θηλασμός είναι το θεμέλιο για μια διά βίου καλή υγεία για τις μητέρες και τα μωρά.
Ο θηλασμός αποτρέπει την πείνα και τον υποσιτισμό σε όλες του τις μορφές και εξασφαλίζει επισιτιστική ασφάλεια για τα μωρά, ακόμα και σε περιόδους κρίσης.
Χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα, ο θηλασμός είναι ένας χαμηλού κόστους τρόπος θρέψης των παιδιών και συμβάλλει στην άμβλυνση της φτώχειας.Η διατροφή, η επισιτιστική ασφάλεια και η μείωση της φτώχειας είναι θεμελιώδη σημεία για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) των Ηνωμένων Εθνών
- Προηγούμενο Καστοριά, το σπήλαιο-χρυσωρυχείο και ο δράκος
- Επόμενο Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σεμερτζίδη Λάζαρο από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης