ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΕΗ
ΔΑΜ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Συνέντευξη της Βασιλείου Πηνελόπης, υποψηφίας βουλευτού Γρεβενών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

“Στόχος μας η κατάργηση του μνημονίου και του παρανόμου χρέους που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια. “

Απορρίπτουμε την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας”

“Θα τιμωρηθούν δίχως οίκτο, αυτοί που πούλησαν τη χώρα μας και ταπείνωσαν τον περήφανο ελληνικό λαό μας.”

Πηνελόπη Βασιλείου

  1. 1. Είστε μια μητέρα τριών παιδιών. Τι σας οδήγησε να είστε υποψήφια βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Είστε γρεβενιώτισσα;

Θα αρχίσω από το δεύτερο σκέλος της ερωτήσεως. Ναι, τώρα πια είμαι γρεβενιώτισσα. Ζω και εργάζομαι στα Γρεβενά εδώ και δέκα χρόνια. Έχω παντρευτεί τον Γιώργο Κούβαρη και με τα τρία παιδιά μας κατοικούμε στο Δοξαρά Γρεβενών. Είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ΑΤΕΙ και εκείνο που με οδήγησε να είμαι υποψήφια βουλευτής Γρεβενών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ότι σκέφτηκα τα τρία μικρά παιδιά μου και την εθνική ταπείνωση που νιώθω ως Ελληνίδα. Θέλω να αντιταχθώ στην επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, θέλω να αντιταχθώ στην εθνική ταπείνωση και βίαιη οικονομική επίθεση που δέχεται η ελληνική οικογένεια, θέλω να προασπίσω το μέλλον των παιδιών μας.

2. Γιατί πιστεύετε ότι είναι λάθος η πολιτική που ακολουθείται τα δυο τελευταία χρόνια;

Προφανώς όλοι γνωρίζουν ότι η πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη περίοδο της αποκλειστικής διακυβέρνησης της χώρας, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας. Στην πολιτική αυτή αρχικά αντιτάχθηκε η ΝΔ, όμως όταν αργότερα με διάφορα επικοινωνιακά τρικ, συνυπέγραψε και το μνημόνιο 2, δηλαδή τη δανειακή σύμβαση και την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε τα πράγματα άλλαξαν. Τα ψευδοδιλλήματα που έθεσε η συγκυβέρνηση της ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, όπως ότι εάν δεν υπογράψουμε τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις που περιέχουν την εξαθλίωση του Έλληνα και της Ελληνίδας, αλλά και την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές μας, δεν θα έχουμε χρήματα για μισθούς και συντάξεις, καταρρίφθηκαν. Και αυτό διότι, από το Νοέμβριο που συνυπέγραψε και η ΝΔ έως σήμερα, δεν έχουμε λάβει δάνεια για μισθούς και συντάξεις, αλλά μόνο δάνεια για την αποπληρωμή του χρέους μας, στους τοκογλύφους δανειστές μας.

Η συνταγή της μείωσης των μισθών και συντάξεων έως και 50% μέχρι σήμερα, της εξαφάνισης της μικρομεσαίας τάξης, της δημιουργίας στρατιάς ανέργων, πάνω από 1.400.000 υπολογίζονται ότι θα φτάσουν οι άνεργοι το 2013,τα κατά εκατοντάδες χιλιάδες κλειστά μαγαζιά, οι δεκάδες χιλιάδες άστεγοι και τα εκατομμύρια των πτωχών Ελλήνων, σύμφωνα με τις μετρήσεις των σημερινών συγκυβερνώντων, που είναι πάνω από 3.000.000 Έλληνες, επιβεβαιώνουν τη λάθος συνταγή που μας επέβαλλαν και θέλουν να ξαναεπιβάλλουν μετά τον Ιούνιο.

3. Η παρούσα κυβέρνηση ισχυρίζεται πως ότι έκανε το έκανε για τη σωτηρία της πατρίδας μας και ένα από τα επιχειρήματά της είναι το περιβόητο κούρεμα του χρέους. Εσείς τι ανταπαντάτε;

Και αυτό είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, προκειμένου να μας πείσουν ότι η πολιτική που ακολούθησαν είναι σωστή. Εμείς λέμε, ότι πράγματι «κούρεψαν» το ελληνικό χρέος, αλλά παράλληλα φρόντισαν να επαναχρηματοδοτήσουν με τα χρήματα αυτά, που έλαβαν ως νέο δάνειο, τις τράπεζες και να αποπληρώσουν ένα κομμάτι του χρέους της Ελλάδας. Γι αυτό το λόγο κούρεψαν, έως και 50% τις αποδοχές των Ελλήνων, εξαθλίωσαν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τον ελληνικό λαό και μέσα στη σύγχυσή τους, ξέχασαν ότι πρέπει να χρηματοδοτήσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία και τη παιδεία. Συρρίκνωσαν τα νοσοκομεία, τα σχολεία και μετέβαλαν τους νέους μας, που αναζητούν δουλειά, σε σύγχρονους μετανάστες. Υποθήκευσαν τη χώρα μας στους δανειστές μας και μετέβαλλαν, υπογράφοντας την υπαγωγή της δανειακής σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο, την οντότητα του κράτους μας, του έθνους μας, σε επιχειρηματία ιδιώτη. Υπέγραψαν τη δημιουργία ενός ταμείου, όπου όλα τα έσοδα της χώρας θα μπαίνουν σε αυτό, προκειμένου οι δανειστές μας να προηγούνται πάντων, για την εξόφληση των δανείων και ότι περισσεύει θα δίδεται στον ελληνικό λαό, για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του, όπως μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία κτλ. Μας είπαν, ότι η χαμένη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, θα αναπληρωθεί από δημόσια περιουσία. Τα ο ερώτημα που τίθεται είναι, τι να την κάνουν αφού αυτή η περιουσία είναι υποθηκευμένη και αν αξιοποιηθεί ή πουληθεί, τα χρήματα θα πηγαίνουν στο κοινό ταμείο, που προηγούνται οι δανειστές μας. Τελικά όσα χρωστούσαμε το 2009, θα χρωστάμε και το 2020 αν όλα πάνε καλά όπως υπολογίζουν.

Φορολογούν ακόμα και τη φτώχια των Ελλήνων. Όποιος έχει εισόδημα πάνω από 5000 ευρώ θα φορολογείται, ενώ το επίπεδο της φτώχειας ορίζεται στην Ευρώπη στα 7900 ευρώ. Μας είπαν ότι χάλασε, ή δεν επαρκούσε το μηχανογραφικό σύστημα, για να αποστείλουν τους νέους φόρους χαράτσια, που πρέπει οι Έλληνες να πληρώσουν. Τον Ιούνιο αναδρομικά, θα περικοπούν όπως έχουν ανακοινώσει μισθοί, κύριες και επικουρικές συντάξεις, θα πληρωθεί το ΕΤΑΚ του 2009, 2010 και 2011 και τόσα άλλα. Μας μιλούν για ανάπτυξη, ενώ μέχρι σήμερα τα τελευταία χρόνια, σωρευτικά η ύφεση έφτασε το 18.5% και θα συνεχίσει όπως είπε ο πρωθυπουργός μας κύριος Παπαδήμος, μέχρι το τέλος του 2013.

Εμείς λοιπόν, προκειμένου να αντιταχθούμε σε όλα αυτά που μας επέβαλλαν οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και οι δανειστές μας, εφόσον ο ελληνικός λαός μας δώσει τη δύναμη, θα ζητήσουμε τη δημιουργία ειδικής επιτροπής λογιστικού ελέγχου, η οποία θα ελέγξει και θα παραδώσει το πόρισμα της εντός 30 ημερών ,το σύνολο των λογιστικών εγγράφων, που σχετίζονται με τη δημιουργία και τη διαχείριση του χρέους από το 1974 έως σήμερα. Δηλαδή, θα ζητήσουμε να μάθουμε πόσα χρήματα πήραμε ως δάνεια, γα ποιο λόγο τα πήραμε, πόσα χρήματα έχουμε δώσει σε τόκους και επιτόκια και πόσα υπολείπονται για την αποπληρωμή του δανείου μας. Σκοπός μας είναι, ο προσδιορισμός του πραγματικού χρέους της χώρας, βάση του επιτοκίου που ορίζεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες ( euribor) το οποίο αυτό και μόνο θα πληρωθείς το ακέραιο.

4. Θα παραμείνετε εντός του ευρώ και εντός της Ευρώπης ή όχι; Και πού θα βρείτε τα χρήματα για να κάνετε όλα αυτά που μας είπατε;

Και εντός Ευρώπης και εντός ευρώ. Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε από το ευρώ και την Ευρώπη και να πάμε στη δραχμή, ή σε άλλο νόμισμά. Εκείνο που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως χώρα και έθνος, που συνέταιροί της είναι οι χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης και της ευρωζώνης, ως ισότιμο μέλος. Κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από την ευρωπαϊκή ένωση και την ευρωζώνη που είμαστε. Έχουμε και πρόγραμμα και σχεδιασμό. Τόσο οι διεθνείς νόμοι, όσο και οι νόμοι της ευρωπαϊκής ένωσης μας προστατεύουν ως χώρα και ως έθνος, το ίδιο και το Σύνταγμά μας. Τα δικαιώματά μας αυτά θα διεκδικήσουμε.

Θα προχωρήσουμε σε συμφωνίες, κατόπιν πραγματικής διαπραγμάτευσης, με εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, δηλαδή χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης και ιδιωτικούς φορείς, που θα συμμετέχουν στη διαδικασία εξόρυξης του αερίου και του πετρελαίου, που βεβαιωμένα υπάρχει στη χώρα μας τιτλοποιώντας την αξία τους. Με τα χρήματα που θα προεισπράξουμε, θα εξοφλήσουμε τους δανειστές μας και η Ελλάδα άμεσα θα φύγει από το βρόγχο των δανειστών τοκογλύφων της. Θα δημιουργήσουμε τη νέα ελληνική επενδυτική τράπεζα, κατά τα πρότυπα της γερμανικής Kfw, για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων, την υλοποίηση σημαντικών επενδυτικών σχεδίων στη χώρα και την παροχή ρευστότητας σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ζωτικό χρηματοοικονομικό χώρο των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αν. Ευρώπης. Η μετοχική σύνθεσή της, θα είναι αμιγώς ελληνικών συμφερόντων και δεν θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Μέτοχος 100% θα είναι το ελληνικό δημόσιο με προοπτική, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να δοθούν μετοχές / ομόλογα- μετατρέψιμα σε μετοχές σε Έλληνες πολίτες και ελληνικές επιχειρήσεις, χωρίς δικαίωμα εκχώρησης – μεταβίβασης. Η νέα επενδυτική τράπεζα, με κεφαλαιοποίηση 500 δις ευρώ από τοποθέτηση όλων των περιουσιακών στοιχείων, χωρίς να είναι υποθηκευμένα στην Τρόικα, αλλά να ανήκουν στον ελληνικό κράτος, θα είναι ο μοχλός ανάπτυξης και ανατροπής της ύφεσης.

Επίσης, επειδή τα νέα ελληνικά ομόλογα, διαπραγματεύονται σε αστείες τιμές του 20% της αξίας τους, οι τιμές των μετοχών εξαϋλώνονται. Αυτό στην πράξη σημαίνει, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία, δηλαδή ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, τα νοικοκυριά και οι τρέχουσες δαπάνες των ιδιωτών. Η μόνη λύση για την αύξηση της ρευστότητας είναι όπως προτείνουμε, η κατάργηση της Τειρεσίας ΑΕ όπως λειτουργεί τώρα, η κατάργηση των εισπρακτικών εταιριών όπως λειτουργούν τώρα, η αναστολή των πλειστηριασμών σε συνδυασμό με το κούρεμα των δανείων ιδιωτών ( φυσικών και νομικών προσώπων), η αξιοποίηση των κοιμώμενων λογαριασμών (ύψους 15 δις ευρώ) και η ανακεφαλαιοποίηση με ταυτόχρονη συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος, με χρήματα των μετόχων και όχι με χρήματα των φορολογούμενων, τα οποία επιβαρύνουν το χρέος δανείων και εγγυήσεων.

Είμαστε σε οριακή καμπή και πρέπει όλοι να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΩΛΈΙΤΑΙ ΣΠΙΤΙ 100 τ.μ.
ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΔΙΧΩΡΗ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ