ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Για τις νέες διοικήσεις στα επιμελητήρια *Του Ευάγγελου Σημανδράκου

Για τις νέες διοικήσεις στα επιμελητήρια

Τα Επιμελητήρια της χώρας, ο αρχαιότερος θεσμός της επιχειρηματικής κοινότητας, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εκλογικές τους διαδικασίες για την ανάδειξη νέων διοικήσεων. Στη Δυτική Μακεδονία, όπου η οικονομική δραστηριότητα διέρχεται από μια χρόνια υφεσιακή πορεία, ο ρόλος των επιμελητηρίων καθίσταται σημαντικότερος από ποτέ, καθώς αυτά οφείλουν να σταθούν αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται για την αναπτυξιακή ανάταση της περιοχής. Οι νέες διοικήσεις με νέα πρόσωπα αλλά και την εμπειρία των παλιών, οφείλουν να χαράξουν και να εφαρμόσουν μια αναπτυξιακή στρατηγική πιο κοντά στους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους με στόχο την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην περιοχή.
Μόνο με αυτή τη στόχευση μπορεί να αναδειχθεί ο δυναμισμός μιας ανανεωμένης ιδιωτικής πρωτοβουλίας έτσι ώστε να καταγραφεί στην πραγματικότητα και όχι μόνο στους αριθμούς, η αύξηση της παραγωγής και του τοπικού ΑΕΠ. Ταυτόχρονα, τα επιμελητήρια θα πρέπει να ενθαρρύνουν πολιτικές επαγγελματικής εκπαίδευσης, να δραστηριοποιηθούν για να εκσυγχρονίσουν δομές και λειτουργίες, συμβαδίζοντας με τις ανάγκες των επιχειρήσεων στη νέα οικονομία που διαμορφώνεται διεθνώς. Ο ρόλος των επιμελητηρίων δεν είναι απλά να υπηρετούν δημιουργικά την οικονομία και την επιχειρηματικότητα αλλά να χαράσσουν στόχους εφαρμόσιμους και να έχουν μεταρρυθμιστικό όραμα με απώτερο σκοπό την βιώσιμη ανάδειξη των ευκαιριών σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Εύχομαι καλή θητεία στις νέες διοικήσεις και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αναπτυξιακή προσπάθεια για την περιοχή μπορεί και πρέπει να συναντηθεί με εκείνον των επιμελητηρίων ώστε με ενωμένες τις δυνάμεις μας να αλλάξουμε το πρόσημο της ανάπτυξης θετικά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ