AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Συνάντηση Τσίπρα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για το θέμα της ΔΕΗ

Στη σκιά του αναβρασμού που προκάλεσε στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς στον τομέα της ενέργειας. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίστηκε ότι:

Αποτράπηκε το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, που αποτελούσε δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης και θα κατέληγε να έχει σημαντικές συνέπειες τόσο για την εταιρία όσο όμως και για τους καταναλωτές.Κατέστη δυνατό να διατηρηθούν και να προστατευθούν από ενδεχόμενη πώληση, οι υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ που αποτελούν πολύ κρίσιμες καθώς και ταχύτατα αναπτυσσόμενες παραγωγικές μονάδες της εταιρίας. Προστατεύθηκε στο ακέραιο το δημόσιο συμφέρον καθώς διατηρήθηκε ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ, γεγονός που επιτρέπει στην εταιρία μια σειρά από παροχές κοινωνικής ωφέλειας κυρίως στον τομέα της τιμολογιακής πολιτικής της.

Ψάχνουν λύσεις για τον τρόπο υλοποίησης της συμφωνίας

Επιπλέον, στην συνάντηση αναζητήθηκαν από κοινού λύσεις για την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας όπου πέραν των άλλων σημείων, πρέπει να οδηγήσουν και στην αναβάθμιση της λιγνιτικής παραγωγής και αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό μέσα από συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Σημειωτέον, ότι ο Πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Περιφερειάρχη, να διερευνηθεί η πιθανότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε τέτοιου είδους συμπράξεις.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το 1ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, θα λάβει χώρα στη Δυτική Μακεδονία. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο για την περιφερειακή ανάπτυξη, το οποίο θα καθιστά τη Δυτική Μακεδονία ως την ενεργειακή καρδιά της χώρας, μια περιοχή ελκυστική για επενδύσεις στην οποία παράλληλα θα δοθούν ειδικά κίνητρα που μεταξύ άλλων, θα αφορούν και την παροχή φθηνότερης ενέργειας στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015