ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΓΟΥ
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ
ΔΕΗ
ΔΑΜ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ

4ο Εργαστήριο-Συμπόσιο Γλυπτικής και Αρχαίας Ζωγραφικής από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής (15/7/2011)

Μια  πολύτιμη εμπειρία θα μπορούν να έχουν τις επόμενες μέρες οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής. Συγκεκριμένα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς ένα ντόπιο «πολύτιμο» υλικό, όπως το μάρμαρο, μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης, εμπνευσμένο μάλιστα από τις αρχαιότητες του Μουσείου και των Αρχαιολογικών χώρων της Αιανής.

Αυτός είναι και ο λόγος που το φετινό Εργαστήριο-Συμπόσιο που οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη Λ΄ ΕΠΚΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, έχει και τον τίτλο: Με αφορμή το παρελθόν-Σύγχρονα εικαστικά έργα. Εκτός των καθιερωμένων καλλιτεχνών που συμμετέχουν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με επικεφαλής τον Θάνο Καρώνη, στη φετινή οργάνωση συμμετέχει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με πέντε φοιτητές και ένα διδάσκοντα.

Οι καλλιτέχνες -δημιουργοί έχουν ήδη ξεκινήσει να λαξεύουν το μάρμαρο και να χρωματίζουν τους καμβάδες τους. Θα εργάζονται καθημερινά έως και τις 22 Ιουλίου, που θα γίνει η παρουσίαση των έργων. Στο διάστημα αυτό ο χώρος θα είναι συνεχώς ανοικτός κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν  να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες κατά την εργασία τους και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των έργων από τους ίδιους τους δημιουργούς.

Στο φετινό Εργαστήριο-Συμπόσιο Γλυπτικής συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Ορέστης Διαμάντης, Φίλιππος Καλαμάρας, Θάνος Καρώνης, Βασιλική Κυριάκη, Θωμάς Μακινατζής, Δήμητρα Ξενάκη, Κωνσταντίνος Παλιάν, Ζωή Σεϊτάνη, Χρύσα Σταύρεβα, Αλεξάνδρα Τσίτσιντα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, ο τοπικός ψηφιδογράφος Γρηγόρης Τζαναμπέτης θα συνεχίσει να εκπαιδεύει τους μικρούς μαθητές στην τέχνη του ψηφιδωτού.

Η οργάνωση του Εργαστηρίου-Συμποσίου για το 2011 -παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες- στηρίχθηκε από τον Δήμο Κοζάνης, ενώ τα μάρμαρα προσέφεραν οι εταιρίες ΕΜΑΤΚ ΑΕ/Τρανόβαλτο και Ευστάθιος Μελίδης/Δρέπανο.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΓΟΥ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

X-TRAIL
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ενοικιάζεται (ΕΛΤΑ)
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 100 Τ.Μ.
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 70 Τ.Μ.
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 73 τ.μ.
ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΔΙΧΩΡΗ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ