Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Στο φως το σκοτεινό μυστικό της Μέρκελ!

Όλο και περισσότερα στοιχεία που πιστοποιούν την ενεργή ανάμειξη της Μέρκελ στο ανατολικογερμανικό καθεστώς βγαίνουν στην επιφάνεια.
Η Bild δημοσίευσε χθες φωτογραφία της Αγκελα Μέρκελ με τη στολή της πολιτοφυλακής της DDR σε ηλικία τότε 17 ετών, να περπατά ευτυχής δίπλα σε έναν αξιωματικό – εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια άσκησης της πολιτοφυλακής της DDR (πρώην Ανατολικής Γερμανίας).
«Μία νεαρή κυρία με δίκοχο στο κεφάλι, δεμένο σφιχτά. Χαμογελάει. Είναι ένα χαμόγελο, που μάλλον είναι γνωστό. Η νεαρή κυρία ονομάζεται Άνγκελα Κάζνερ και στη φωτογραφία είναι περίπου 17 ετών. Σήμερα το κορίτσι με τη στολή είναι η Άνγκελα Μέρκελ, η Καγελάριός μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild.
«Δίπλα της βρίσκεται ένας αξιωματικός του Εθνικού Στρατού. Ανέλαβε την εκπαίδευση στο στρατόπεδο της πολιτοφυλακής. Μία τέτοια εκπαίδευση έπρεπε να την παρακολουθήσουν όλες οι μαθήτριες της DDR κατά τη σχολική τους πορεία, ώστε να λάβουν το απολυτήριό τους – ακόμη και η νεαρή Άνγκελα», συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.
Οπως σημειώνει η Bild, κανείς δεν μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εκπαίδευση. Μόνο αν κάποιος προσκόμιζε πιστοποιητικό σοβαρής ασθένειας. Αλλά ακόμη και σ αυτήν την περίπτωση παρακολοθούσε την εκπαίδευση το επόμενο έτος.
Τη φωτογραφία της ένστολης Μέρκελ, που ήταν τότε μαθήτρια της Β’ τάξης του Λυκείου «Χέρμαν Μάτερν» στο Τέμπλιν, τράβηξε η συμμαθήτριά της Σόνια Φάισμπεργκ, η οποία σήμερα δηλώνει: Η εκπαίδευσή μας για την πολιτοφυλακή γινόταν στο σχολείο μας. Κοιμόμασταν ανά δέκα κοπέλες σε ένα δωμάτιο με διπλές κουκέτες. Την ημέρα μαθαίναμε, πώς να δένουμε σωστά ανοιχτές πληγές και να βάζουμε τους τραυματίες σε σταθερή πλάγια στάση. Δηλαδή όλα, όσα θα μάθαινε και σήμερα κάποιος σε μία εκπαίδευση του Ερυθρού Σταυρού».
Η φωτογραφία ήρθε να προστεθεί στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το σκοτεινό παρελθόν της Καγκελαρίου μέσα από δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως η Μέρκελ υπήρξε όχι μόνο κοντά στο καθεστώς, αλλά ότι κατείχε και θέση στη νεολαία του κόμματος ως «γραμματέας για την υποκίνηση και την προπαγάνδα», με συγκεκριμένη καθοδήγηση για το τι θα πει και με ποιο τρόπο θα το περάσει σε συμμαθητές, συμφοιτητές και συναδέλφους.
www.to-mati.net

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5