email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

2ο Βραβείο στο 4ο Δ.Σ. Γρεβενών για το etwinning έργο μας “animals in danger” (=ζώα υπό εξαφάνιση)

Το etwinningέργο μας “animalsindanger” (=ζώα υπό εξαφάνιση) βραβεύτηκε με «ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» ως έργο etwinning 2014-2015.

Συμμετείχαν οι μαθητές της περσινής Δ’ τάξης (2014-2015) με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών κ. Πετρούλας Xατζή.

Λίγα λόγια για το έργο από την ιδρύτρια του έργου κ. Πετρούλα Χατζή:

Το έργο μας “animalsindanger” αφορά στη γνώση και στη μελέτη μερικών ζώων υπό εξαφάνιση, που ζουν κυρίως στο περιβάλλον των ιδρυτριών χωρών του έργου ( Ελλάδας-Βουλγαρίας), καθώς και στις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν (Ρουμανία-Πολωνία-Τουρκία-Ιταλία).

Προσπαθήσαμε με εργαλείο την αγγλική γλώσσα και την χρήση των νέων τεχνολογιών να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των μαθητών της Δ’ τάξης ,αλλά και να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα περιβάλλοντος και επικοινωνίας με άλλους πολιτισμούς.

Το έργο μας στηρίχτηκε πολύ στην διδακτέα ύλη του μαθήματος των αγγλικών και της πληροφορικής. Η 6η ενότητα του βιβλίου των αγγλικών της 4ης δημοτικού αναφέρεται στα ζώα υπό εξαφάνιση. Οι μαθητές ανέπτυξαν στην αγγλική γλώσσα όλες τις δεξιότητες. Αφομοίωσαν τις γνώσεις τους από τις εργασίες που έκαναν στην τάξη στο μάθημα των αγγλικών , στο εργαστήρι της πληροφορικής με την καθοδήγηση της καθηγήτριας πληροφορικής κ. Καρανάτσιου Σπυριδούλας, συμμετέχοντας, κυρίως ομαδικά, στα εξής προγράμματα: powerpoint, toondoo, socrativequiz, σταυρόλεξο hotpotatoes για την χελώνα carettacarettaκαι την φώκια monachusmonachus, prezi, padletsκ.τ.λ.

Η συνεργασία και επικοινωνία που είχαμε με την άλλη χώρα ήταν ενθουσιώδης.

Ανταλλάξαμε βίντεο γνωριμίας, επικοινωνήσαμε με το κλασσικό ταχυδρομείο στέλνοντας χριστουγεννιάτικες κάρτες, επικοινωνήσαμε στο chatroom.

Γνώρισαν οι ευρωπαίοι φίλοι μας- από το βίντεο της επίσκεψης του σχολείου μας-το πολύ ωραίο ελληνικό μουσείο «φυσικής ιστορίας και μανιταριών» στην Καλαμπάκα.

Οι μαθητές μας δημιουργήσαν comicsμε ήρωες τα ζώα,συμπληρώσαν ερωτηματολόγια socrativeκαι έ λύσαν σταυρόλεξα hotpotatoes.

Τέλος, συμμετείχαν ενεργά στο να ανεβάσουν μόνοι τους σε ηλεκτρονικό πίνακα padlet τη δημιουργία τραγουδιού “savetheanimals”=σώστε τα ζώα σε 3 διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά-βουλγαρικά-ελληνικά).

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους μαθητές της περσινής Δ’ τάξης (2014-2015) για τις εργασίες και το ζήλο τους στο έργο. Η δημιουργικότητα τους έκανε το έργο μοναδικό.

Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους : κ. Καρανάτσιου Σπυριδούλα (καθ. Πληροφορικής) για την πραγμάτωση όλων των καινοτόμων δραστηριοτήτων του μαθήματος της στο εργαστήρι των Η/Υ. Η ίδια βραβεύτηκε με «ετικέτα ποιότητας» για τις εργασίες που ανέβασε με τα παιδιά για το έργο.

Επίσης, την κ. Δεληαγγέλου Μαργαρίτα (θεατρολόγο) για την ερμηνεία του τραγουδιού των μαθητών στην βουλγαρική γλώσσα, τον κ. Τσιμπετονίδη Νικόλαο (μουσικό) για τον ρυθμό που έδωσε στο τραγούδι μας, καθώς και το δάσκαλο της Δ1 τάξης κ. Καραμήτρο Αλκιβιάδη για την συμμετοχή του στις εργασίες επικοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ